Повечето от гражданите не са запознати с електромобила като масов

...
Повечето от гражданите не са запознати с електромобила като масов
Коментари Харесай

Българската асоциация Електрически превозни средства“ организира проект Чисти коли за чист град“

Повечето от жителите не са осведомени с електрическия автомобил като всеобщ консуматор. Това става от извършено изследване по плана " Чисти коли за чист град “. Той се осъществя от Българската асоциация " Електрически транспортни средства “ с финансовата поддръжка на Столична община по стратегия " Европа 2017 “.

Нагласите на жителите и на бизнеса са много по-различни и това е изцяло разбираемо. Това изясни в изявление за предаването " 12+3 " на стратегия " Хоризонт " Иван Коларов от компания, занимаваща се с пазарни и маркетинг изследвания в региона на автопарковете и автомобилния превоз:

В бизнеса са множеството запаси за работа с електрически автомобили. Там могат да се закупят по-големи количества електрически автомобили и там резултатът от тяхната употреба би бил максимален, тъй като компаниите експлоатират колите доста по-активно, в сравнение с жителите. Запитванията порастват лавинообразно. Продажбите към момента не порастват лавинообразно, само че с цел да се случи това, би трябвало да има повече реклама.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Надежда Николова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР