Повечето магазини в Австрия днес останаха затворени, в сила влезе

...
Повечето магазини в Австрия днес останаха затворени, в сила влезе
Коментари Харесай

Заради COVID-19: Австрия наложи втора карантина

Повечето магазини в Австрия през днешния ден останаха затворени, в действие влезе вечерен час, а доста хора минаха към работа от у дома с влизането на страната в нова фаза на карантина поради COVID-19, която ще продължи към 3 седмици, до 6 декември, съобщи ДПА.
След седмици на внезапно увеличение на броя на новите случаи на болестта в събота държавното управление разгласи новите ограничения, с цел да предотврати претоварване на лечебните заведения и интензивните отделения, съобщи Българска телеграфна агенция.
За интервал от 7 дни процентът на инфектираните на 100 000 души леко спада след рекордните 564 случаи предишния петък, само че здравният министър Рудолф Аншобер чака здравната система да се сблъска с върхов напор в последната седмица на ноември, имайки поради интервала от установяването на болестта и приемането в болница.
Карантината е сходна на тази, която беше наложена през март.
Само магазините за хранителни артикули, аптеките и дрогериите могат да обслужват клиенти.
Хората би трябвало да си стоят по домовете и могат да излизат, единствено с цел да отидат на работа, да изпълнят неотложни поръчки или да поспортуват.
Въпреки че всички учебни заведения минаха през днешния ден към отдалечено образование, просветителните управляващи приканиха учениците въпреки всичко да отидат на учебно заведение, в случай че се нуждаят от учителска помощ, в случай че нямат компютър или нужните условия вкъщи, с цел да учат.
Родители, чиято работа не разрешава да се грижат за децата си денем, също могат да ги изпращат на учебно заведение.
Този метод е друг от мартенския, когато всички бяха призовани да оставят децата си вкъщи, като се изключи работещи в основни браншове като опазването на здравето или търговията на дребно с храни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР