Повечето хора в моя клас сутрин преписваха работата от някого,

...
Повечето хора в моя клас сутрин преписваха работата от някого,
Коментари Харесай

Полша ограничи домашните работи за учениците, ще последват ли при...

" Повечето хора в моя клас заран преписваха работата от някого, който е направил домашното, или я копираха от интернет. Така че това нямаше смисъл ", споделя тя.

 

Правителството на министър-председателя Доналд Туск вкара възбраната за наложителна домашна работа този месец на фона на необятна полемика за нуждата от модернизиране на полската просветителна система, която съгласно критиците натъртва прекалено много на заучаването и домашните работи, а не задоволително на сериозното мислене и творчеството, написа " Индипендънт "

Съгласно постановлението учителите към този момент не би трябвало да дават наложителни домашни на децата от първи до трети клас. От четвърти до осми клас домашните работи към този момент не са наложителни и не се регистрират за оценка.

 

Промяната не се харесва на всички - даже родителите на Ола са раздвоени.

" Ако има нещо, което ще накара учениците да изпитват по-голямо наслаждение от учебното заведение, то евентуално ще е добре както за учениците, по този начин и за учебното заведение ", споделя бащата на Ола, Павел Козак.
Съпругата му, Магда Козак, е скептична. " Не съм удовлетворена, тъй като (домашните работи) са метод да се затвърди наученото ", сподели тя. " То оказва помощ да се държи сметка за това, което детето в действителност е научило, и за това, което се случва в учебно заведение ".

 

Споровете за подобаващото количество домашна работа са постоянно срещани в целия свят. Някои изследвания демонстрират, че домашните работи не са от огромна изгода за дребните възпитаници, само че други специалисти настояват, че те могат да им оказват помощ да се научат да развиват привички за учене и университетски концепции.

Останалата част от света ще следи от близко резултатите в Полша.

Образователната система на Полша е претърпяла редица противоречиви промени. Почти всяко ново държавно управление се е опитвало да направи промени - нещо, което съгласно доста учители и родители ги е обърквало и обезкуражавало. Например, откакто комунизмът беше свален, бяха въведени междинни учебни заведения. След това при последното държавно управление беше върната предходната система. Още повече разногласия се появиха през последните години, когато в новите учебници бяха прокарани ултраконсервативни възгледи.

От години учителите бягат от системата заради ниските заплати и политическия напън. Настоящото държавно управление се пробва да усили заплатите на учителите и дава обещание други промени, които учителите утвърждават.

Но Славомир Брониарц, началник на Съюза на полските учители, съобщи, че въпреки да признава нуждата от облекчение на тежестта върху учениците, новите правила за домашните работи са още един случай на смяна, наложена от горната страна без съответни съвещания с преподавателите. " Като цяло учителите считат, че това се случи прекомерно бързо, прекомерно преждевременно ", сподели той.

 

Той твърди, че премахването на домашните работи може да усили разликите в образованието сред децата, които имат мощна поддръжка у дома, и тези от по-бедни фамилии, които имат по-малка поддръжка и по-ниски упования. Вместо това той упорства за по-широки промени в цялата образователна стратегия.

Правилата за домашните работи получиха подтик в навечерието на парламентарните избори предходната година, когато 14-годишно момче, Мацек Матушевски, се изправи на избирателен протест и сподели на Туск пред националната публика, че децата " нямат време за отмора ". Момчето сподели, че правата им се нарушават с толкоз доста домашни през почивните дни и толкоз доста проби в понеделник.

Оттогава Туск показва Матушевски във видеоклипове в обществените мрежи и го трансформира в лице на неочакваната смяна.

Министърът на образованието Барбара Новачка съобщи, че тя е била подтикната от проучвания за психологичното здраве на децата. От другите типове стрес, с които се сблъскват децата, тя сподели, че " този, който може да бъде отстранен най-бързо, е тежестта на домашните работи ".

 

В Съединени американски щати учителите и родителите сами вземат решение какъв брой домашна работа да разпореждат. В някои начални учебни заведения домашната работа е отстранена изцяло, с цел да се даде повече време на децата да играят, да вземат участие в разнообразни действия и да прекарват време със фамилиите си.

 

В управление, публикувано от учителските синдикати в Съединени американски щати, се предлага към 10 минути домашна работа за всеки клас. Така да вземем за пример 10 минути в първи клас, 20 минути във втори клас и така нататък
Пандемията от COVID-19 и рецесията в региона на психологичното здраве на младежите усложниха дебатите към домашната работа. В Съединени американски щати продължителното затваряне на учебни заведения на някои места беше съпроводено с огромни загуби в образованието, които постоянно се преодоляваха с попечителство и други интервенции, платени с федерални средства за подкрепяне на пандемията. В същото време нарасналото внимание към благосъстоянието на учениците накара някои учители да обмислят различни подходи, в това число понижаване на домашните работи или тяхното осъществяване по

избор.

 

Важно е децата да научат, че преодоляването на нещо " нормално изисква процедура, доста процедура ", споделя Салберг, Финландия. Ако намаляването на домашните работи накара децата и родителите да мислят, че упованията на учебното заведение за високи достижения ще бъдат намалени, " нещата ще се объркат ".

 

Превод и редакция ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР