Повечето хора си мислят, че главоболието може да се дължи

...
Повечето хора си мислят, че главоболието може да се дължи
Коментари Харесай

5 причинители на главоболие, които ще ви изненадат

Повечето хора си мислят, че главоболието може да се дължи единствено на звук, отмалялост или стрес. Истината е, че то се предизвиква и от доста други неща. От Psy Blog показват няколко, за които не бихте се сетили незабавно.

1. Дехидратация

Липсата на вода кара мозъчните кафези да се свиват, което задейства рецепторите за болежка. Очеводното решение е хидратацията.

2. Стойка

Лошата стойка усилва напрежението в рамената, врата и гърба, което води до главоболие. Правете почивки от застояли позиции. Физическите упражнение помогат.

3. Пропускане на ястие

Гладът понижава кръвната захар, което предизвиква главоболия и смени на настроението в множеството хора. Намалете обработените въглехидрати и захарта, постоянно яжте закуска. Хапвайте по-малки порции, само че по-често.

4. Домакинска работа и миризми

Някои химикали, които се намират в парфюми, спрейове за коса, ароматизатори, почистващи артикули и други могат да отключат главоболие. Очевидното решение е да ги избягвате, проветрявайте постоянно.

5. Времето

Сивото небе, високите температури и влажността също могат да причинят главоболие. Промените във времето нервират нервите заради активирането на избрани субстанции в мозъка. Смяна на мястото в спешни моменти и болкоуспокояващи нормално оказват помощ.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР