Повечето хора не са склонни да дават пари, когато някой

...
Повечето хора не са склонни да дават пари, когато някой
Коментари Харесай

Котка - филантроп "граби" парите на случайни минувачи

Повечето хора не са склонни да дават пари, когато някой им ги изиска, даже когато става дума за добра идея. Една котка обаче, е съумяла да събере солидна сума с помощта на вродения си гений да измъква пари от непознати, оповестява ABC News. Котаракът, на име Кешнип, живее в офиса на рекламна организация в американския град Тълса, щата Оклахома.

Първоначално той бил " нает на работа " като екстерминатор, който трябвало да отърве личния състав от досадните мишки. Кешнип обаче, скоро показал необичайния си гений и чиновниците на организацията решили да го покачат на служба амулет и да го задържат вечно.
Преди няколко месеца, при започване на работната седмица, чиновници разкрили котарака до входната врата на офиса излегнал се измежду купчина еднодоларови банкноти.


След малко следствие станало ясно, че инцидентни минувачи постоянно се закачат с котарака и с цел да го примамят към игра, пъхали пари през процепа на вратата. Това в действителност предизвикало любознанието на животното и минувачите бързо се научили, че когато му подадат банкнота — той я сграбчва. Тази игра траяла и котката почнал да натрупа благосъстояние.



Тогава чиновниците решили да употребяват невероятния гений на питомеца си за положителни каузи. Пред офиса била сложена табела с надпис: " Кешнип е шарлатанин — човеколюбец. Той ще грабне Вашите пари и ще ги подари на локален център, подпомагащ бездомни хора. Кешнип споделя: " Плъзнете Вашите банкноти под вратата и ще бъдете благословени ".



Откакто чиновниците на рекламната организация сложили табелата, четирикракият самарянин е събрал над 100 еднодоларови банкноти за щедрост.

Но освен това. Славата на котката, която си има своя страница във Фейсбук, се разнесла нашир и длъж и с изключение на пъхнатите под вратата пари, Кешнип към този момент получава и пари по пощата. Често пъти в пликовете, адресирани до него, с изключение на банкноти има и лакомства и играчки за хитрия косматко.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР