Повечето хора не могат да си представят живота си без

...
Повечето хора не могат да си представят живота си без
Коментари Харесай

Диетологът предупреждава: Кога млякото ни вреди

Повечето хора не могат да си показват живота си без мляко и млечни артикули . Диетологът Ната Гончар обаче предизвестява, че в някои случаи си коства да премахнете млечните артикули от менюто си.

Млякото доставя на тялото ни елементарно смилаеми протеини, мастни киселини, витамини, калций. И като цяло има позитивен резултат върху организма. Помага при киселини и бодърствуване, укрепва костите и зъбите, както и нервната система.

Но има случаи, когато млякото носи единствено щета на здравето . Първият е непоносимостта към лактоза . Хората с това заболяване нямат ензима лактаза, който би трябвало да разгражда млечната захар. Поради това млечната лой не се всмуква в червата и се появяват отичане на корема, формиране на газове и болки в корема.

Второ, млякото е противопоказно за хора с алергия към млечен протеин . Непоносимостта може да се прояви с коремен дискомфорт, обриви, хрема и кихане.

Хората с бъбречни проблеми също би трябвало да се въздържат от използването на тези артикули, защото те претрупват тялото. Млякото също по този начин съдържа доста калций и фосфор, които способстват за образуването на камъни.

Гончар предлага животинското мляко да се размени с растително. Класическите артикули могат да бъдат сменени с веган. Експертът също по този начин означи, че растителното мляко има позитивен резултат върху действието на стомашно-чревния тракт.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР