Повечето хора мислят за Amazon като просто за онлайн магазин,

...
Повечето хора мислят за Amazon като просто за онлайн магазин,
Коментари Харесай

Как и защо да рекламираме в Амазон

Повечето хора мислят за Amazon като просто за онлайн магазин, където купуват неща онлайн. Но това напълно не са всички благоприятни условия, които платформата предлага. Амазон е известна като третата рекламна платформа в света, след Гугъл, която е класирана като номер 1 и Фейсбук, класирана като номер 2. Освен това Amazon е търсачката номер 1 в Интернет. Ето за какво, не забравяйте, че рекламата в Amazon може да ви помогне да изградите осведоменост за вашата марка и да привлечете купувачи, които търсят тъкмо вашите услуги и артикули.

Пазарният дял на Amazon набъбна експоненциално и от ден на ден марки пренасочват фокуса си към рекламата на Amazon. Марките към този момент не могат да подценяват силата, която Amazon има, когато става въпрос за маркетинг непосредствено към потребителите. В последна сметка платформата харчи 0,51 $ за всеки $ за електронна търговия. Ето и нещо забавно - Amazon има повече търсения на артикули от Гугъл.

През годините тя се трансформира в третата по величина рекламна платформа – и то не инцидентно, а за това си има сериозна причина. Докато в началото единствено да имате артикул в Amazon беше задоволително, с цел да започнете да печелите продажби, през днешния ден, в случай че желаете да постигнете триумф в Amazon, би трябвало да участвате в техните рекламни стратегии.

Защо марките се нуждаят от реклами в Amazon?
Алгоритъмът за търсене на Amazon е комплициран. Много фактори влизат в игра, когато се пробвате да класирате продуктите си в търсенията на Amazon. За да отговори на условията, маркетингова тактика, която преди този момент се фокусираше върху събирането на рецензии, се концентрира към реклама в Amazon. Вместо да се съсредоточавате върху артикули с отстъпка за мнения - или по-лошо, стимулирани мнения - можете да употребявате Amazon Advertising, с цел да получите първичните си реализации.

Това води до повече прегледи на продуктите, защото скоростта на продажбите ви се усилва. Същевременно ви разрешава да получите трафика и реализациите, от които се нуждаете, с цел да класирате продукта си органично. Когато се занимавате с артикули в Amazon, казусът с класирането се взема решение посредством съчетание на реклами на Amazon с разнообразни промоционални предложения, които Amazon може да предложи.

Първоначално, след пускане представянето на продукта, ще разчитате значително на рекламите на Amazon, с цел да класирате продукта си на първа страница. Въпреки това, в случай че продуктът ви не е усъвършенстван вярно, вашата взаимозависимост от рекламите на Amazon ще намалее с течение на времето. Ето за какво всеки сериозен бизнес се нуждае от професионалните услуги на

Трябва ли да рекламирате в Amazon и за какво?
Ако към този момент имате артикул, който може да се продава онлайн, можете и даже е наложително да рекламирате в Amazon.

Платформата ви предлага превъзходен вид да визиите продукта си на купувачите на доста по-ниска цена от конкурентните рекламни платформи.
Съществуват няколко метода за рекламиране в Amazon и тъкмо тях ще разгледаме в този момент.

Промоционални артикули
Това е най-популярният метод за реклама в Amazon. От години марките употребяват този мощен инструмент за автоматизирано и ръчно ориентиране към купувачите.
Тук можете да употребявате другите видове съвпадения, които са ви познати като рекламодател – необятно и тъкмо съвпадане, както и негативни основни думи. Всеки продавач в платформата Amazon Seller Central, Kindle Direct Publishing или Vendor Central може да взе участие в програмата за спонсорирани артикули.

Amazon вкарва спомагателни благоприятни условия за ориентиране в платформата за централни продавачи, като да вземем за пример ориентиране към артикули, ползи и категории.

Спонсорирани марки
Рекламите за заглавие при търсене са преименувани на Спонсорирани марки. Спонсорираните марки е мощен инструмент за слагане на банери в горната и долната част на страниците с резултати от търсенето и в страничните колони. Програмата за спонсорирани марки, сходно на програмата за спонсорирани артикули, ви разрешава да насочвате купувачите по основни думи.

Въпреки това, за разлика от първата, програмата за спонсорирана марка ви дава креативен надзор върху това къде можете да добавите стремежи слоган и също по този начин ви разрешава да показвате три продукта в рекламата си. За множеството марки, отговарящи на изискванията за спонсорирани марки, е допустимо да стартирате акция незабавно най-малко за техните марки и имена на артикули, с цел да се подсигурява, че клиентите няма да бъдат пренасочени към други разгласи, когато търсят марка или име на артикул от нашите клиенти.

Реклама в артикули
Продуктовите реклами не се радват на същата известност като промоционалните артикули или маркови рекламни стратегии, основно тъй като са друга форма на реклама. Като цяло ще видите по-ниски проценти на преработка за продуктови реклами, в сравнение с за техните спонсорирани артикули и техните аналози.

Основното преимущество на дисплейната реклама е, че можете да продавате продукта си непосредствено на страницата с детайлности за продукта на вашия съперник – т.е., вашата реклама ще се покаже под полето за покупка на вашия съперник.

Продуктовите реклами също могат да бъдат ефикасни, в случай че имате подбор от сходни артикули.

Например, в случай че имате пет продукта под името на вашата марка, може да продавате четири постепенно продаващи се продукта на началната страница на продукта. Това не разрешава на хората да напущат главната страница с изложение на продукта и вместо това ги принуждава да ревизират други артикули от същата марка.

Платформа Amazon Demand-Site (DSP платформа)
Докато първите три метода за реклама в Amazon са известни измежду рекламодателите, платформата Amazon DSP е за огромни марки, които желаят да усилят осведомеността си за марката.

Платформата ви разрешава да достигате до аудиторията на Amazon посредством приложения. Рекламните формати включват:

Мобилен банер.
Видео.
Мобилна заставка.
Работен плот.
Мобилен уеб екран.
Програмата Amazon DSP е единственият метод рекламодателите да купуват реклами в уеб страниците на Amazon. Въпреки че това е страхотна платформа за продуктов маркетинг, имайте поради, че евентуално няма да докара до директни продажби.

Разбира се, тънкостите при рекламирането в Амазон не трябва да бъдат подценявани никога. Обикновено предприемачите, които концентрират напъните си в основаването на неповторими артикули или услуги, нямат време да учат тънкостите на рекламирането в Амазон. А непознаването на главните правила сигурно няма да докара до мечтаните резултати. Ето за какво е толкоз значимо да намерите правилен съдружник, който да основава нужните реклами за вас в Амазон. Става дума за по този начин наречената услуга амазон маркетинг, предлагана от цифровите маркетингови организации.
За повече детайлности можете да разгледате уеб страницата https://primedigital.bg/, където работят експерти, занимаващи се с реклама в Амазон и да се възползвате от техните услуги.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР