Повечето хора, които са са решили, че искат да отслабнат,

...
Повечето хора, които са са решили, че искат да отслабнат,
Коментари Харесай

Вижте 5 грешки, които хората правят, когато се опитват да отслабнат

Повечето хора, които са са решили, че желаят да отслабнат, знаят, че би трябвало да употребяват по-малко калории и да спортуват постоянно.
Успешното намаляване обаче е доста повече от това. Освен нещата, които би трябвало да извършите, има и такива, които е значимо да не вършиме.
Вижте най-често срещаните неточности, които хората позволяват, когато желаят да отслабнат:

Да се извлече вярната информация от етикетите
Много храни в наши дни имат информация върху опаковката с всички здравословни съставки. Но в случай че ревизирате етикета с питателните стойности, ще се убедите, че измежду съставките също се крие доста захар, постоянно маскирана зад думи като фруктоза, глюкоза, декстроза, малтоза и захароза. Вместо да проверявате етикета на гърба на опаковката, по-добре вземете под внимание размера на порцията. По този метод ще се уверите, че ядете единствено това, което в действителност ви е належащо.

Проверка на тежестта прекомерно постоянно
Докато се качвате на кантара всеки ден няма директно да помогнете на непотребните килограми, а по-скоро то ще се чувствате разочаровани. Важно е да запомните, че здравословното намаляване е муден развой. Когато не виждате резултатите, които очаквате да видите на кантара, може да се обезсърчите и да се откажете от задачата си. По-добре използвайте метър, с който да се мерите към кръста и бедрата, с цел да проследявате напредъка си един път седмично. Ако в действителност имате потребност да се претеглите, с цел да се чувствате стимулирани, правете го не повече от един път седмично или даже един път на 2 седмици.

Фокусиране върху кардио извършения и игнориране на силовите тренировки
Ако се съблюдава прецизно диетата, практикуват се кардио извършения, само че резултатите в тежестта не са толкоз положителни колкото смятате, че би трябвало да бъдат, повода може да е неналичието на силови тренировки. Те ви оказват помощ да изградите мускули, само че също по този начин покачват метаболизма ви. Най-добре пробвайте да комбинирате кардио тренировки и силови извършения за най-хубави резултати.

Пренебрегване на захарта и калориите в напитките
Содата, плодовите сокове, бирата и виното са цялостни с въглехидрати и калории, които след консумация ви оставят гладни, тъй като центровете в мозъка, свързани със засищането, не реагират на течните калории по същия метод, както на калориите от храната. Пийте вода! Ако желаете да разнообразите елементарната вода, пробвайте да добавите лимонови кори, обичаните си плодове или листа от мента, с цел да ѝ придадете усет. Неподсладеният зелен чай също е добър вид за напитка.

Пропускане на хранене
Може би най-честата неточност, която хората вършат, когато се пробват да отслабнат, е да пропуснат закуска или вечеря. В началото може да наподобява разумно: мислите, че в случай че намалите приема на калории по този метод, ще отслабнете по-бързо. Пропускането на хранене обаче освен забавя метаболизма ви, само че също по този начин ви прави доста по-склонни да преяждате по-късно денем. По-добре се уверете, че ядете здравословна, богата на хранителни субстанции закуска, която ще ви даде сила и ще ви помогне да не ядете прекалено много по-късно. Перфектната закуска съчетава положителни въглехидрати с фибри и протеини – овесените ядки, яйцата и киселото мляко в композиция с плодове са чудесни варианти за здравословна закуска.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР