Повечето хора държат чаша с вода или друга течност на

...
Повечето хора държат чаша с вода или друга течност на
Коментари Харесай

Какво да направите, ако разлеете вода върху лаптопа си

Повечето хора държат чаша с вода или друга течност на бюрото си, до момента в който работят. Дори на най-внимателните от тях може да им се случи да я бутнат и преносимият компютър им да се намокри. Какво би трябвало да се направи следователно?

Не се паникьосвайте, само че действайте бързо, тъй като всяка секунда е от голяма важност, поучават от Digital Trends.

Първо би трябвало да изключите преносимия компютър и да извадите батерията. Махнете всички съставни елементи , които елементарно могат да се смъкват. Изключете мишката и кабелите и премахнете флаш устройствата.

След това подсушете устройството си, доколкото можете. Отворете го, обърнете го надолу, оставете течността да се отцеди и подсушете всички мокри повърхности с забрадка или друга абсорбираща тъкан без мъх.

Видът на течността има значение. Водата е минимум корозивна, а подсладените и алкохолните течности са най-вредни. Така или другояче, задачата е да се смекчат техните резултати колкото е допустимо повече.

Следващата стъпка е да занесете устройството си на ремонт. Погледнете дали още е в гаранция и се възползвайте от нея, в случай че е по този начин. Но имайте поради, че производителят не поема отговорност за повреди, породени от самите вас.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР