Повечето холивудски звезди се влюбват в родните попфолк ритми, както

...
Повечето холивудски звезди се влюбват в родните попфолк ритми, както
Коментари Харесай

Холивуд лудна по нашата чалга: Ван Дам слуша Емануела, Вини Джоунс – Преслава

Повечето холивудски звезди се влюбват в родните попфолк ритми, както и в чалготеките ни, щом дойдат у нас.

Последният подобен образец е ММА боецът Конър Макгрегър, който дойде за мач в столичната Арена. Там домакините бяха поканили Нина Николина да покаже хубостта на българския фолклор в съвременен вид, само че по-късно ирландецът отиде и в заведение, където имаше присъединяване Глория. Примата го посрещна с емблематичната ария „ Една българска роза “, а той бе впечатлен от осъществяването и персонално й благодари за хубавата вечер, държейки ръката на сърцето си.

По пантофи

Цели два пъти в границите на 10 дни екшън звездата Жан Клод ван Дам пък е ходил на присъединяване на Емануела. Това се е случило при идването му за фотосите на „ Непобедимите 2 “, а в една от вечерите е бил и Борис Солтарийски от „ Ку-ку бенд “. „ Отварял съм през нощта бара особено за Жан Клод ван Дам. Идвал е тук даже по пантофи. Mного обича да се разхожда по спортен екип и чехлите от хотела. Така го заведох и на чалготека и той доста танцува. По негово гледище не затваряме нашето заведение, когато ни е на посетители. Иска да е измежду елементарните хора, да се смесва с тях и да ги разпитва по какъв начин живеят. Жан Клод към този момент е умел столичен купонджия. Знае тънкостите на положителния нощен живот ", споделя Росен, който работи като помощник на музикални и кино звезди и има лично заведение в центъра на София. „ Жан Клод идваше в бара със сина си. Тренираха всякакви реплики от кино лентата. Нощем стоеше тук по пет-шест часа. Фен е на красивите дами и както всички звезди и той е злоупотребявал с алкохола. За разлика от други не обича твърдия концентрат, а единствено бирата. Животът на тези хора се върти към алкохол и други неразрешени субстанции. Опитах се да го изолирам оптимално от чалгата и от тази част на София. Но той, Майк Патън и Faith No More слушат чалга. Опитваха се да извадят някои чувства от това. Жан да вземем за пример обича местата, където има доста хора. Той се забавлява на всички места ", показа още Росен.

Кючеци

Другият най-активен купонджия от тима на „ Непобедимите “ е Долф Лундгрен, който неведнъж е бил из софийските нощни заведения и към този момент добре ги познава. Няколко дни след идването си той тръгнал да опреснява усещанията си. Снажният блондин забелязал, че някои от обичаните му заведения са затворени, само че за сметка на това разкрил други дестинации за среднощен екшън. Долф Лундгрен бързо се трансформира в любим на музикантите из чалга заведенията, тъй като се слави като човек с обилно сърце. „ Дава тлъсти бакшиши, има огромно почитание към музикантите и може да купонясва часове наред ”, обясни музикантът Ачо Ачев. Долф самичък се включва в свирните, като най-вече обожава да думка на барабанчета по чалга клубовете. Той даже потегля с барабанчетата из масите и изкарва много бакшиши от купонджиите, след което дава всичко до стотинка на другите музиканти, а даже им заплаща и от горната страна, настояват осведомени. Около Долф се натрупва огромна навалица и настават кръшни кючеци.

Танцьорки

Уесли Снайпс също е ходил в чалга клуб в София през почивния си уикенд. Холивудският артист дошъл с компания в заведението. Още като влезнал, няколко момичето го спрели за подпис. Снайпс танцувал, а диджеят поздравил няколко пъти него и приятелите му.

Колегата му Джерард Бътлър е засичан в известна столична чалготека, като най-привлечен звездата от кино лентата " 300 " беше от кръшните танцьорки на сцената. В една от вечерите пък известната шивачка Меглена Каканашева-Мегз пусна малко лайф видео в Инстаграм, в което демонстрира, че седи на маса в ресторант с Бътлър и тя го кара да каже на български: „ Аз обичам България ", а след това двамата се смеят.
Азис

Силвестър Сталоун е вкарал родната чалга и в един от филмите от поредицата „ Непобедимите “. Макар че действието се развива в Албания, локалните " туземци " говореха на чист български език при срещите си със Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм и компания. При сцената, където " непобедимите " влязоха, с цел да търсят информация и бяха застрашени с обезчестяване от мрачен балкански индивид, звучи един от шлагерите на Азис. Самият Слай един път е отишъл в известен нощен фолкклуб, само че бързо си тръгнал, описват осведомени. Екшън звездата предпочитала ресторант покрай хотела, където го карали с брониран джип, като авансово заведението е отцепено от гости и е изчистено от любопитковци, а личният състав е инструктиран да не се навърта около звездата. Има единствено един отговорник, който поддържа връзка със Слай. От уредбата се пуска тиха музика с американски и британски шлагери от 80-те години.

Футбол

Бившият ирландски футболист и сегашен киноартист Вини Джоунс пък е слушал онлайн Преслава при едно от гостуванията си в София. „ Предния път пристигнах, с цел да играя футбол със Стоичков. Сега пристигам, с цел да вземам участие във филм. Забавно е по какъв начин нещата в живота се трансформират. Филмът е прекрасен и е за Втората международна война “, съобщи тогава той на летището пред чакащите го медии. Филмът, който снима, е Company of heroes - екранизация на едноименната компютърна игра, а сътрудник му е друга холивудска звезда - американският артист Том Сайзмор. Вини Джоунс призна, че това, което знае за България, главно е обвързвано със Стоичков, само че изрази предпочитание да вкуси повече от живота у нас и да опознае малко повече страната ни. Изглежда, това към този момент се е случило, тъй като сходно на десетки свои сътрудници се позабавлява качествено в попфолк клуб, в компанията на една от най-големите звезди на сектора.
 
Не единствено холивудските артисти, само че и някои от най-големите звезди на рок и метъл музиката обичат да щракат с пръсти в родните чалга клубове. Музикантите от Рамщайн сами пожелаха преди концерта си в София да отидат да пощракат с пръсти в заведение в Студентски град. От качените на фейсбук страницата фотоси ясно проличава, че Тим Линдеман и компания са в положително въодушевление и са се забавлявали крепко. Множество фолкфурии не пропуснали опцията да се щракнат за спомен със световноизвестните звезди, а рокаджиите пили водка и пушили пури с нашенски студентки. Колегите им от Меноуър също са били на чалга и то ги е водил не какъв да е, а самият владетел на нощния живот у нас – Жан Клод ван Дам. Той е поканил басиста Джоуи де Майо да напише саундтрака към един от филмите му, снимани у нас, като помолил преди този момент да му покаже нощния живот в България. За да усетят балканските пристрастености, Ван Дам държал да видят чалготеките.
Звезда от „ 300 “ унизена с фолкритми

Фолкритмите смутиха в София съня на холивудската звезда Съливан Стейпълтън, който снима у нас продължението на кинохита „ 300: борбата за Артемизия “. Стейпълтън е в основната роля на продукцията. Той играе древногръцкия боен пълководец Темистокъл. От влизащата през прозореца музика на хотела му артистът постоянно ходел недоспал на фотосите на екшъна с древногръцки привкус. Българските кинаджии, които вземат участие дружно със Стейпълтън в конкуренцията на най-мащабния филм, сниман в миналото у нас, споделиха, че звездата била пред дълбока алтернатива. От една страна, актьорът доста харесвал хотел в центъра на София, в който бил настанен и не желал по никакъв метод да излиза от него. От друга страна – му било мъчно да спи на отворен прозорец от балканските ритми, идващи от околните заведения. Стейпълтън обаче не желал да се мести от стаята си, защото съгласно него, в случай че се изключи музикалната нощна офанзива, то изискванията били идеални за релаксация.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР