Повечето германци подкрепят присъединяването на Украйна към НАТО, но предпочитат

...
Повечето германци подкрепят присъединяването на Украйна към НАТО, но предпочитат
Коментари Харесай

Повечето германци подкрепят присъединяването на Украйна към НАТО, но предпочитат това да стане след края на войната

Повечето германци поддържат присъединението на Украйна към НАТО, само че избират това да стане след края на започнатата от Москва война против Киев, демонстрира изследване на социологическия институт " Югав ", извършено по поръчка на ДПА.

42% от германците поддържат присъединението на Украйна към НАТО след края на войната, 13% са за неотложно присъединение, а 29% са като цяло срещу присъединението на Украйна към алианса. Мнозинството германци желаят мирните договаряния сред Русия и Украйна да стартират незабавно. 58% от тях поддържат незабавното започване на договаряния за преустановяване на войната, 26% са срещу, а 16% не са дали отговор.

Във вторник 31-те държавни и държавни ръководители от НАТО ще се срещнат за годишната си среща в столицата на Литва Вилнюс, като една от тематиките ще бъде евентуалното участие на Украйна.

През 2008 година НАТО за пръв път предложи на Украйна вероятност за участие в НАТО, без да поема съответни задължения. Украинският президент Володимир Зеленски упорства за участие в Алианса и ще участва на срещата на върха във Вилнюс.

Държави от НАТО като Литва и Полша поддържат концепцията да се обещае на Украйна приемане непосредствено в Алианса след възможен завършек на войната. Други страни като Германия обаче се въздържат от сходни обещания. Наред с другото те акцентират, че присъединението към НАТО би трябвало да продължи да бъде обвързано с осъществяването на избрани условия, а Украйна постоянно е подложена на критика поради корупция.

В изследването са взели присъединяване 2116 души от цяла Германия. То е било извършено от 30 юни до 4 юли.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР