Повечето германци биха подкрепили забрана на бурките като въведената в

...
Повечето германци биха подкрепили забрана на бурките като въведената в
Коментари Харесай

Повечето германци подкрепят забрана на бурките, показва проучване

Повечето германци биха подкрепили възбрана на бурките като въведената в Холандия, сподели през днешния ден ново изследване, представено от Българска телеграфна агенция.

Според анкетата на института "Югав " 54 % от германците споделят, че "напълно " поддържат възбрана на скриващите цялото лице покривала, а 20 % декларират, че "по-скоро " поддържат сходна мярка. Едва 12 % споделят, че са срещу такава възбрана, а 14 % нямат мнение или не са взели решение.

Заместник-председателят на Християндемократическия съюз Юлия Кльокнер приканва от три години за възбрана на бурките в Германия. "Разрешаването на скриващите цялото лице покривала няма нищо общо с толерантността, а е демонстрация на незнание по отношение на дамите и девойките ", сподели тя. По думите ѝ "в случая не става въпрос за парче плат, а за разбиранията за пола, които стоят зад това ".

Заместник-председателят на консервативния блок на канцлера Ангела Меркел в Бундестага Торстен Фрай съобщи, че "мястото на бурката не е в Германия ". Според него обаче немската конституция не би разрешила възбрана на бурките.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР