Повечето евродепутати приветстваха плана на Европейската комисия за увеличаване на

...
Повечето евродепутати приветстваха плана на Европейската комисия за увеличаване на
Коментари Харесай

Евродепутатите приветстваха плана за увеличаване на националните вноски

Повечето евродепутати приветстваха проекта на Европейската комисия за увеличение на националните вноски до 1,11 на 100 от брутния народен приход (БНД) и за нови източници на доходи в дълготрайния бюджет на Европейски Съюз, заяви пресслужбата на Екологичен потенциал.

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни съобщи: " В презентацията на комисията се акцентира на значимостта на политически бюджет. Подчертава се правилото на добавената европейска стойност. Отделянето на повече средства за " Еразъм+ ", просвета, дребни и междинни предприятия (МСП) и климатичните промени са положителни аспекти. Искаше ни се да забележим бюджет от 1,3 на 100 от Разузнавателна служба на ФРГ. Предвид намаляването на средствата за земеделие и кохезионна политика, ние ще създадем всичко допустимо да защитим нашите позиции. Важно е, че комисията е наблегнала на ролята на ресурсите в сходство с позициите на Народното събрание. "

Повечето евродепутати обявиха, че предложенията на комисията отиват в вярната посока. Те приветстваха фокуса върху преимущественото финансиране на нови цели като просвета, ръководство на границите и миграция, поддръжка за младите, защита и сигурност, въпреки че упоритостта е по-малка от тази в позицията на Екологичен потенциал. Много членове на Екологичен потенциал също по този начин приветстваха обвързването на европейското финансиране със спазването на върховенството на закона.

Голямо болшинство също по този начин приветства проектите за въвеждане на нови лични запаси за Европейски Съюз на основата на нова скица за корпоративно данъчно облагане, доходи от системата за търговия с излъчвания и налог върху пластмасата, които ще разрешат намаляването на директните вноски на страните членки, учредени на БНП.

Евродепутати подчертаха, че проектите за понижаване на финансирането за районно развиване и общата селскостопанска политика би трябвало да бъдат разисквани с реципиентите, само че земеделските общности на Европа не би трябвало да бъдат жертвани. Някои показаха страдание, че проектите имат незадоволителна " визия " или по-смели ограничения за битка със обществените неравенства и климатичните промени. Други обаче биха предпочели комисията да предложи по-малък бюджет на Европейски Съюз за интервала 2021-2027 година Те стачкуваха против това, което за тях е политически напън от страна на Европейски Съюз против национални държавни управления посредством предлагането на условия, обвързващи финансирането със спазването на върховенството на закона или миграционната политика.

Някои евродепутати също по този начин показаха, че предложенията за дълготрайна финансова рамка и лични запаси, както и другите стратегии, които ще бъдат показани през май и юни (например, земеделие, районно развиване, наука) ще бъдат обсъждани като един повсеместен пакет по време на идните договаряния със Съвета.

Европейският парламент изложи своята позиция по отношение на многогодишната финансова рамка (МФР) и личните запаси на Европейски Съюз на 14 май в две обособени резолюции, надлежно по отношение на " Следващата МФР: правене на позицията на Парламента по отношение на МФР след 2020 година " и " Реформа на системата на личните запаси на Европейския съюз ".

Очаква се евродепутатите да отговорят на предложенията на комисията в нова резолюция, която ще се гласоподава в края на май.

Следващи стъпки

Сега е ред на Съвета да контракти своята позиция по отношение на идната МФР, чието приемане ще се нуждае от единодушието на Парламента. Евродепутатите приканиха договарянията сред Екологичен потенциал, Съвета и комисията да стартират неотложно за вероятно реализиране на съглашение преди европейските избори през 2019 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР