Повечето домашни цветя се справят добре в банята. Това не

...
Повечето домашни цветя се справят добре в банята. Това не
Коментари Харесай

7 растения, които можеш да отглеждаш дори в банята

Повечето домашни цветя се оправят добре в банята. Това не е сложна среда за тях, тъй като тропическите растения, които са най-вече стайни цветя, обичат влажния въздух и високата температура. Саксийните растения в банята цъфтят по-дълго и по-обилно, по-здрави са и по-устойчиви на заболявания и вредители.

Кои растения са най-подходящи за баня?

1. Орхидея

Красиво цъфтящият фаленопсис (най-популярният вид орхидеи) сигурно ще бъде украсата на всяка баня. Едрите му цветя ще предадат на банята грациозност, както всеки интериор, в който се намира. Не понася застояла вода в саксията. Расте добре както на слънце, по този начин и на частична сянка. Моля, имайте поради, че орхидеята е характерно растение, тъй като не пораства в елементарна саксия с почва.

2. Крилатото цвете

Едно от тези саксийни растения, които цъфтят красиво. Ако се грижите добре за него, то ще продължи да цъфти през по-голямата част от годината. Има елегантни бели цветя, които контрастират изумително с обилното зелено на листата. Крилчатите им цветя са необикновено красиви. Голямото им преимущество е, че се могат да се отглеждат безпроблемно добре даже на полусянка. 
Кои цветя от какво пречистват въздуха у дома?
В днешния свят е все по-обсъждано пречистването на въздуха в нашите жилища, заради огромното му замърсяване от доста неподходящи...
Прочети повече
3. Кротон

Растение с необикновен цвят на листата за стайни цветя, нали? Той е доста придирчив към влажността, защото естественото му местообитание са горещите тропически гори. Колкото повече светлина, толкоз по-красиво ще бъде обагрен кротонът. Дори суровото слънце на южния перваз на прозореца няма да му навреди. 

4. Алоказия

Това красиво цвете най-вече му подхожда влажната среда. Ето за какво ще се усеща ужасно в банята и ще ви възнагради с красиви, лъскави, големи листа. Като цяло не е капризно за развъждане.

5. Дифенбахия
Лесни за развъждане цветя, които безусловно нямат потребност от вашите грижи
Да имате цветя вкъщи, в действителност е хубаво. Колко пъти обаче ви се е случвало да си вземете цвете и след няколко седмици да събирате мърт...
Прочети повече
Друго прелестно цвете. Както Алоказя, и то е доста невзискателно, заради което се намира в доста офис здания, където се занимавам със зеленина. В банята ще бъде идеално, тъй като обича влажния въздух. Предпочита светли позиции, само че може да се оправи и с частична сянка на сянка.

6. Папрат

Отглеждането на папрат не е елементарно, тъй като би трябвало да не забравяте да го поливате постоянно. Най-добре е в позиция с разсеяна светлина. Предпочита влажни пространства, тъй че банята ще бъде като в парадайса за него.

7. Билкар

Това растение няма красиви цветя, само че листата му с бял център и светла граница са орнаменти. Струва си да го поставите на висок рафт или да го окачите на тавана, след което ще освободи нови листа, които ще висят надолу. Тук би трябвало да споменем, че билката е едно от тези растения, на които котката обича да гризе листа. Така че... тук с внимание!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР