Повечето диетолози ще ви кажат, че ако искате да отслабнете,

...
Повечето диетолози ще ви кажат, че ако искате да отслабнете,
Коментари Харесай

Правилото, което ще помогне на всеки, който иска да отслабне

Повечето диетолози ще ви кажат, че в случай че желаете да отслабнете, първото нещо, от което би трябвало да се лишите е вечерята. Това е много мъчно освен, тъй като вечер изпитваме мощен апетит, само че и тъй като в това хранене има значим обществен. След дългия работен ден, в който сте били разграничени със фамилията си, точно вечерята ни събира към масата, където споделяме всичките си прекарвания.

Що се отнася до вечерното хранене, потребностите на състезател или някой, който има заседнала работа не могат да бъдат идентични. Има обаче едно общо предписание, което ще помогне на всеки, който желае да отслабне, само че без да се лишава от вечерята.

Правилото 50-25-25

Направете половината от вечерята си от зеленчуци. Другата половина е непокътната за равно количество комплицирани въглехидрати и протеини. Така че, просто казано, имаме правилото 50-25-25. Що се отнася до мазнините, несъмнено, че ги има и във вечерята, само че те не са особено обхванати от предходното предписание, само че ги има и в трите групи: салата (подправена със зехтин), протеини (месото, яйцата, рибата съдържат мазнини). 

Мазнините са от значително значение и не ги избягвайте, вместо това изберете здравословни мазнини. Правилото 50-25-25 допуска, че няма ограничавания за приема на избрани храни, тъй че при заболели хора това съответствие за вечеря може да варира доста. Зеленчуци в половината паница

Зеленчуците са здравословни, съдържат обилие от микроелементи, минерали и витамини, както и фибри, а тъкмо това ни е належащо, с цел да възстановим и детоксикираме тялото от ежедневните провокации. Първо запълнете 50 % от размера на чинията си със зеленчуци, като тиквички, броколи, моркови, зеле, краставица, домати или каквито вие обичате да ядете.

Не се тормозете какъв брой да вземем за пример са въглехидрати в тях – това е вторичен въпрос. Направете салата с малко сол и зехтин, за предпочитане необработен). Вместо оцет сложете малко лимонен сок, тъй като той освежава и усъвършенства усвояването на витамините и минералите от зеленчуците. Цветовете на зеленчуците са като " светофар " за въодушевление. Понякога би трябвало да тръгнете, от време на време би трябвало да спрете и да помислите... Ако употребявате единствено зелени, бързо ще ви омръзне, тъй че подарете си малко цветове!

Една четвърт въглехидрати

Една четвърт паница, не повече. Вече знаете какво е: самун, паста, юфка, ориз, картофи, сладки картофи. Най-добре е да избирате цели храни и ето за какво: - по този начин храната се усвоява по-бавно и ви дава чувство за задоволеност за по-дълго време (няма да се събуждате след среднощ от глад) – има по-нисък GI (гликемичен индекс) – обезпечава на тялото нужните фибри за по-добро здраве на червата - повлиява намаляването на неприятните мазнини в кръвта (холестерол) Шепа месо

Протеините са алено месо, риба, птици, яйца, сирене, млечни артикули и несъмнено можете да употребявате някои от тях за вечеря. Не би трябвало да прекалявате, 25 % е изцяло добре. Без пържене и други нездравословни способи на подготвяне, за какво да унищожавате цената на ястието? Колко месо? Погледнете дланта си. Това е! Ако сте по-малки на растеж, дланта ви е по-малка и естествено енергийните ви потребности са по-ниски. Това са към 120-150 грама сурово месо. За малко по-едър човек е от 150 до 200 грама месо. Ако е риба, може и малко повече. Как? Във фурната върху хартия за печене, без спомагателна лой или в керамична тава, поучават от actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР