Повечето българи очакват икономически трудности през следващата година. Това показва

...
Повечето българи очакват икономически трудности през следващата година. Това показва
Коментари Харесай

64% от българите очакват трудна 2022-а


Повечето българи чакат стопански компликации през идната година. Това демонстрира световно проучване на международната Асоциация „ Галъп интернешънъл “, извършено в интервала октомври-декември. Българите остават и в топ 3 на народите песимисти за бъдещето, оповестява БНР.

Едва 6% чакат стопански разцвет за страната ни през 2022 година, 64% чакат стопански компликации, а 19% от запитаните не чакат смяна.

На този декор оптимистите в България, че 2022 година ще е по-добра от миналата, са едвам 15%. 48% по-скоро чакат идната година да е по-лоша. Тази оценка ни слага на второ място - след Турция и преди Афганистан по скептицизъм.

Очакванията на българина за разцвет в икономическото развиване не са доста надалеч от междинното за Европейски Съюз. На този декор от „ Галъп интернешънъл “ регистрират малко повишение на чувството за персонално благополучие. 45% от запитаните българи декларират, че се усещат щастливи или доста щастливи. 10% се дефинират като нещастни или доста нещастни, а 43% споделят, че не се усещат нито щастливи, нито нещастни. 2% не могат да преценяват.

Въпреки пандемията и икономическите компликации, персоналното благополучие по света надвива, сочат данните на „ Галъп “.

Латинска Америка, Африка и Източна Азия са измежду най-щастливите места в света. Европа, Близкият Изток и Русия са „ по-посърнали “, показват от „ Галъп “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР