Повечето азиатски борси отчетоха ръст в понеделник, докато инвеститорите са

...
Повечето азиатски борси отчетоха ръст в понеделник, докато инвеститорите са
Коментари Харесай

Азиатските пазари започнаха седмицата с повишения

Повечето азиатски тържища регистрираха растеж в понеделник, до момента в който вложителите са в очакване на новия кръг от търговски договаряния сред Съединени американски щати и Китай.

Вчера президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп написа в Twitter, че работи дружно със своя сътрудник Си Дзинпин, с цел да помогне на китайския софтуерен ZTE да се върне назад в бизнеса, откакто Вашингтон наложи възбрана на американските компании да продават технологии и елементи на основаната в Шънджън компания.

Тези ограничения бяха подхванати, откакто ZTE нарушиха съглашение с американските управляващи, съгласно което те трябваше да санкционират чиновниците на компанията, виновни за противозаконна доставка на американски артикули в Иран.

Индексът Hang Seng в Хонконг добави 1,35% към цената си, завършвайки сесията при равнище от 31 541,08 пункта. Борсите в континентален Китай не съумяха да намерят единна посока, като Shanghai composite се повиши с 0,34% до 3 174,03 пункта, до момента в който Shenzehn Compsoite регистрира спад с 0,10% до 1 823,25 пункта.

Водещият показател на Токийската фондова борса Nikkei 225 се увеличи с 0,47% до 22 865,86 пункта, до момента в който южнокорейският Kospi изтри 0,06% от цената си, приключвайки деня при равнище 2 476,11 пункта.

В Австралия ASX 200 означи растеж от 0,30% до 6 091,84 пункта с помощта на мощното показване на енергийния бранш.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР