Повече студенти ще се включат в програма Фулбрайт. Това стана

...
Повече студенти ще се включат в програма Фулбрайт. Това стана
Коментари Харесай

САЩ увеличават парите по програмата Фулбрайт

Повече студенти ще се включат в стратегия " Фулбрайт ". Това стана ясно от брифинг на просветния министър Красимир Вълчев след среща с американския дипломат у нас Ерик Рубин.

Програмата съществува от 26 години в България , както посочи министърът. 1300 души са взели участие в обмена. 2 4 фулбрайтови студенти са посетили Съединени американски щати в последните три години , посочи още Вълчев.

По думите му 30 млади американци в 26 града са изпратени у нас като помощник-учители по британски език. От всички стипендианти по програмата се изисква да се върнат в родината си и най-малко две години да предават опита си, добит зад граница.

Посланик Рубин акцентира, че това е най-популярната и влиятелна стратегия за интернационален продан в света. Съединени американски щати усилва парите за страната ни. 280 хиляди $ в допълнение ще получи страната ни по програмата за идващите три години.

Според дипломата стратегия " Фулбрайт " е сближила двете страни по този начин, както политиците могат единствено да мечтаят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР