Повече слънце и хубаво време ще дочакаме през следващата седмица,

...
Повече слънце и хубаво време ще дочакаме през следващата седмица,
Коментари Харесай

Синоптиците разкриха докога ще се леят дъждове

Повече слънце и хубаво време ще дочакаме през идната седмица, след дъждовете, които се лееха всекидневно този месец. Все отново не са изключени валежи, само че те ще бъдат единствено в обособени региони, написа „ Телеграф ”.

Температурите още веднъж ще се покачат и към края на седмицата оптималните ще надвишават 30 градуса. В неделя и понеделник ще доминира слънчево време, само че в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, тук-там с краткотрайни превалявания и гръмотевична активност.

Първия ден явленията са вероятни из цялата страна, а втория – основно в Югозападна България. Вятърът ще остане от изток-североизток, слаб, в Източна България до сдържан. Дневните температури напълно едва ще се намалят и ще са най-вече сред 23 и 28 градуса.

Във вторник и сряда валежи са вероятни единствено на изолирани места. Температурите още веднъж ще се покачат. В четвъртък и петък над Западна България още веднъж ще стане по-неустойчиво, с възможност за валежи. Дори морската вода ще е приятна за къпане, тъй че най-нетърпеливите летовници могат да се насочат към плажовете. Дори през днешния ден температурата на морската вода ще е към 21-22 градуса.

Обикновено това се случва към 2-3 седмици по-късно през годината, изясни климатологът Георги Рачев. По думите му повода морската вода тази година да е толкоз топла още през май е източният вятър, който я издухва към крайбрежието. Веднъж на 10-15 години се случва да има такива условия за плажуващите още към 24 май.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР