Повече семейства получават детски надбавки. Това обяви в ефира на

...
Повече семейства получават детски надбавки. Това обяви в ефира на
Коментари Харесай

Бисер Петков: През 2018 г. повече семейства получават детски

Повече фамилии получават детски надбавки. Това разгласи в ефира на Българска национална телевизия общественият министър Бисер Петков. Приблизително 20 хиляди фамилии повече получават надбавки идната година. Министърът разяснява, че тези заплащания не са увеличени фрапантно в Бюджет 2018 година, за сметка на това е повишен броят на хората, които употребяват детски. Вдигната е и минималната сума за хората, които да желаят да получават детски от 400 на 450 лева

Догодина 20 хиляди фамилии повече ще могат да получават детски надбавки.

ЗА високата безработица Петков изясни, че е разграничена на три групи. Сезонни работници; млади, които нито учат, нито работят; хора издържани от близки в чужбина.

" Към всяка една група би трябвало да се подходи характерност. До 2020 година ще работи стратегия за насърчаването на тези хора да осведомен работа ", посочи министър Петков.

По мнение на министъра тези хора се явяват целева група, към която Министерството на труда ще се насочи.

Социалният министър изясни още, че Брутният вътрешен продукт пораства отнесено към разноските, вписани по бюджет по обществените въпроси.

Министърът на труда и обществената политика увери, че служащите ще бъдат предпазени. По негово мнение обстановката се драматизира ненужно. " Аз мога да ви уверя, че Изпълнителната организация " Главна ревизия по труда " ще направи всичко допустимо да отбрани служащите и чиновниците, а решението дали ще има облагателен период за заплати е в ръцете на народните представители ", посочи Петков.

Срокът след прекратяването на връзките сред работодатели и служащи се удължава в законопроекта.

Социалният министър изясни още, че Брутният вътрешен продукт пораства отнесено към разноските, вписани по бюджет по обществените въпроси.

Петков похвали и работата по пенсионното обезпечаване. Той осведоми, че заявление за приемане на пенсия към този момент може да бъде подавано и по електронен път. По думите му от 2019 година ще има преизчисляване на пенсиите. Така най-общо пенсията ще зсе пресмята за прихода, получен след 1997 година /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР