Повече регулация и засилен контрол в процеса на освидетелстване на

...
Повече регулация и засилен контрол в процеса на освидетелстване на
Коментари Харесай

Повече регулация и засилен контрол при издаването на болнични листове

Повече регулация и засилен надзор в процеса на освидетелстване на фактически болните пациенти. Това са част от ограниченията против злоупотребата с болнични листове, заяви министърът на опазването на здравето проф. Николай Петров след среща при премиера, на която участваха и министърът на финансите и шефът на Национален осигурителен институт.
"Един от акцентите на днешното съвещание на Министерския съвет беше тревожната наклонност за растеж на издаваните болнични - и като численост, и като финансов запас необходим за покриването им. Набелязани са ограничения и периоди, които да урегулират растящия брой на болничните, предстоят инспекции и смяна в нормативни актове ", разяснява здравният министър проф. Петров.

Наблюдават се региони със засилено издаване на болнични листове, компании, чиито чиновници при изпадане на компанията в несъстоятелност внезапно се оказват всеобщо с болнични и други обстановки, които водят до сериозен растеж на разноските на публичното обезпечаване и би трябвало да се подхващат незабавни дейности, стана ясно след срещата. Управителят на Националния застрахователен институт (НОИ) Ивайло Иванов уточни, че за последните шест години броят на болничните е повишен с 60 % съгласно разбор на краткотрайната неработоспособност.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР