Повече плодове и зеленчуци предлагат на пазара българските производители спрямо

...
Повече плодове и зеленчуци предлагат на пазара българските производители спрямо
Коментари Харесай

По-скъпи или по-евтини са плодовете и зеленчуците това лято?

Повече плодове и зеленчуци оферират на пазара българските производители по отношение на предходната година. По-евтини ли са в този момент цените на продуктите и има ли смяна в качеството? Цените на плодовете и зеленчуците се резервират като предходната година като производителите споделят, че качеството и тази година е положително.

Владимир Иванов, ръководител на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите: Наблюдаваме една трайна наклонност за увеличение на българското произвеждане. И тази година потегли доста добре, само че климатичните фактори до накъде пречат на процеса. Очакват се загуби по полето и понижаване на предлагането на българска стока. Въпреки неприятното време има задоволително количество предложение. Няма рецесия на пазара, няма катаклизми. Спекулациите са невъзможни все още.


Розовият домат се продава на цена сред 1,30 и 1,60 лв.. При краставиците има леко оскъпяване спрямо предходната година. Миналата година беше доста неприятна за ябълката. Тази година се чака добра годишна продукция и нивото на цените на ябълката все още са леко по-високи спрямо предходната година. Лошото време оказа въздействие и върху прасковите и кайсиите. Задържа се нивото на цени, аналогични на предходната година.
 Огромни загуби за производителите на дини в Любимец Огромни загуби за производителите на дини в Любимец
Огромни загуби регистрират производителите на дини в Любимец. Хората се оплакват, че дъждовете са унищожили огромна част от продукцията им. Ниските цени и в...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР