Повече плевенчани декларираха доходите си в НАП през януари в

...
Повече плевенчани декларираха доходите си в НАП през януари в
Коментари Харесай

Данъчното облекчение за деца преобладава в подадените декларации в НАП-Плевен

Повече плевенчани заявиха приходите си в Национална агенция за приходите през януари в съпоставяне със същия месец на 2022г., регистрират от офис на Национална агенция за приходите Плевен. Ако към 31 януари 2022 година подадените годишни данъчни заявления за приходи са били 1450, то тази година към същата дата те са близо 1800. Най–много от подадените заявления са за прилагане на данъчното облекчение за деца и за деца с увреждания.

През януари в офис на Национална агенция за приходите Плевен са признати 1755 заявления, 1169 от които са подадени в салона за обслужване на клиенти, близо 500 са подадени през Портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите с личен идентификационен код /ПИК/ или с електронен автограф /КЕП/, а 121 са изпратени посредством лицензиран пощенски оператор.

Срокът за прилагане на 5% отстъпка за ранно онлайн обявление и заплащане е 31 март, а крайният период за оповестяване на приходите и заплащане на дължимия налог върху общата годишна данъчна основа тази година е 2 май, първият работен ден след 30 април.

„ Попълването и подаването на документите в офиса на Национална агенция за приходите Плевен става бързо, с помощта на съдействието и професионалното обслужване от страна на чиновниците в приходната организация. Използването на електронните услуги на Национална агенция за приходите остава най-удобният и елементарен метод за подаване на годишната данъчна декларация. В началото на март 2023 година, след подаването на данните от работодатели и платци на приходи, ще бъде пусната и е-услугата за достъп до авансово попълнената декларация за приходите, която се подава с ПИК или електронен автограф през Портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите. Съветваме жителите да се възползват от тази електронна услуга и отстъпка за ранно онлайн обявление. Напомняме, че едно от най-важните условия за прилагане на данъчните облекчения и отстъпка е лицата да нямат обществени отговорности, подлежащи на наложително осъществяване “, моли шефът на офис на Национална агенция за приходите Плевен Цветомила Потурлиева.

Допълнителна информация за данъчните и осигурителните условия може да се получи в уеб страницата на приходната организация: www.nap.bg и на телефоните на Информационния център на Национална агенция за приходите: 0700 18700 или 02/9859 6801 на цена, съгласно цените на съответния оператор.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР