Повече от ясно е защо човек може да е против

...
Повече от ясно е защо човек може да е против
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Най-големият компромис беше да участваме във властта с БСП

" Повече от ясно е за какво човек може да е срещу ръководството на ГЕРБ с негласна коалиция с Движение за права и свободи, което правеше в продължение на 10 години, употребявайки разнообразни патерици като НФСБ, Вътрешна македонска революционна организация, Реформаторския блок и така нататък Това ръководство на ГЕРБ изкара хората на улиците – беше напълно разумно ГЕРБ да завърши с този метод ръководство. Проблемът е, че " Продължаваме промяната " наподобяват на тях като държание – виждам го от вътрешната страна и по тази причина взимам такова решение. Кирил Петков сподели " това е моят министър, аз вземам решение ". Той се държи властническо ". Това сподели водачът на " ИТН " Слави Трифонов в първото си изявление за годината по Дарик радио. Това е и първото изказване на Трифонов, откакто разгласи, че изтегля министрите си държавното управление поради държавния бюджет и проблема към ветото за Северна Македония.

Лидерът на Има Такъв Народ съобщи, че във всички министерства има хора послушание не на министрите, а персонално на Кирил Петков.

" Моето мнение е, че тези хора не стават за това да се занимават с власт. Те би трябвало да стоят оптимално надалеч от властта, за оптимално дълго време ", сподели още той във връзка с " Продължаваме промяната ", сподели Трифонов.

По думите му четворната коалиция се появи с една единствена цел - да престане метода на ръководство на ГЕРБ.

" Авторитарно и без да се преценява с останалите. Кирил Петков прави същото. Политическа партия ръководи като ГЕРБ - желаят еднолично да ръководят ".

Трифонов упрекна Петков, че не е спрял да с опитите да прескача Има Такъв Народ във връзка с Северна Македония.

" Не чу препоръки, не проумя обстоятелството, че има друго отношение към този проблем. Говореше едни неща на посланиците и на огромните политици в Европа и в света. В България говореше други работи, а истината е, че просто лъжеше ".

" Най-големият компромис беше да участваме с Българска социалистическа партия, тъй като преди този момент Българска социалистическа партия беше част статуквото. Те са част от статуквото - аз съм наясно с цялата обстановка от смяната от 10 ноември 1989 година Оттогава всичко е ясно за Българска социалистическа партия ".

" Спечелихме избори, за които трябваше да поемем отговорност. Решихме да не се събираме с други партии, с цел да поемем сами отговорност. Тогава направих изказване, в което споделих, че в случай че продължим да участваме в политическия живот, идващия път ще направя каквото зависи от мен, с цел да има държавно управление ", сподели още Трифонов. И напомни, че от Има Такъв Народ са подписали съглашение единствено с Политическа партия, а не с останалите партии, с цел да има държавно управление.

Той добави, че задачата на Има Такъв Народ за присъединяване в ръководството е била да се вкарат в деяние решенията на референдума от 2016 година

" Аз не съм популист. Аз споделям това, което считам, че е вярно. Имам цел и не се изживявам като модернизатор. Моята цел е да правя работа ", сподели още той.

По думите му откакто през юли е спечелил изборите предложил на Петков и Василев да станат част от кабинета му кабинет. Но Петков сложил изискване в кабинета Асен Василев да е министър на финансите.

Трифонов разказа Кирил Петков като прочувствен, а Василев като еластичен.

Аз просто съм изтеглил министри. За да се скапе, би трябвало да има други дейности и ходове. Аз не съм развалял нищо, сподели още водачът на Има Такъв Народ. И добави, че не е човек, който гледа в профил.

" За положително или за неприятно съм участник в цялата тази работа. Има две съществени аргументи – мотивът е, че при актуализацията на бюджета министерствата, за които дава отговор Има Такъв Народ, бяха пропуснати. А аргументите са две. Основната е, че във връзка с Македония се води двойна политика – едната от Министерство на външните работи, за която отговорност носи Има Такъв Народ. Другата е финансова – страната, съгласно мен и съгласно информацията, която имаме, е много зле финансово ", сподели още Трифонов, опирайки се на информация на министрите на енергетиката и районното развиване и благоустройството.

По отношение на Македония той уточни Весела Чернева, която по думите му дублирала външния министър Теодора Генчовска.

Слави Трифонов съобщи, че последният път, когато е виждал Ахмед Доган, е било преди 15 години.

" Нямам никакъв контакт с Движение за права и свободи. Нямам никаква визия какво приказват, нито какво ги стимулира ".

На въпрос дали Македония е популистка тематика, той отговори, че музиката е натурален път, по който страстите влизат непосредствено в индивида и му въздействат.

" Македония и тази част от България е разграничена на няколко области, които са свързани с музиката, която е доста друга една от друга. Македонската музика е единствената част от българската фолклорна музика, която може да бъде съпричастна на съвремието. Със своя темп и разделяне сред куплет и припев, и най-много със своите текстове, е настояща и през днешния ден. Когато започнахме да вършим музика с " Ку-ку бенд " и да желаеме да иновираме български фолклорни песни, тъй че да звучат съвременно, доста ни беше елементарно да го създадем с македонската музика ", сподели още той.

И добави, че това е доста мощен прочувствен проблем за всички българи.

Той попита риторично за какво в Македония хората се опасяват да се нарекат българи, а се редят за паспорти?

" Някой ги стопира и прави проблеми на хората с българско съзнание. Говорил съм с българи там - те са подложени на стрес. Докато Македония не одобри българите в Конституцията си и не съблюдава контракта от 2017 година, в случай че зависи от мен, няма да започват договаряния за участие в Европейски Съюз ", сподели още той.

На въпрос за експертно или програмно държавно управление Трифонов съобщи, че постоянно се е уповавал на специалисти. И уважавал хора, които правят работа.

" За мен единствената опция е да свършиш работата добре. И по тази причина могат да го създадат специалистите в избрани категории. Моето схващане е е такова, само че не е наложително да е по този начин обаче. Има си разнообразни форми за ръководство. Не съм споделил нищо за това какъв експерт е Лорер или жена му. Нямам никаква визия. Това е решил Кирил Петков. Това е част от играта да имаш съдружни сътрудници ", разяснява още Трифонов. И похвали министрите си, че са се справили с отговорност, качества, преданост и професионализъм.

Той обърна внимание, че съгласно Конституцията има благоприятни условия това държавно управление да продължи, както и че няма да има отцепници от " ИТН ".

" Не беше доста честно да излиза Петков и да изяснява, че половината от депутатите от Има Такъв Народ били свестни, и той разчитал на това, че щели да вземат друго решение. Аз считам, че депутатите на Има Такъв Народ са честни и лоялни и няма да постъпят изменнически ".

" Опитът ми с Българска народна банка е скръбен за това по какъв начин работят Политическа партия. Историята с Рашков я започва Кирил Петков. На другия ден сподели, че не е правилно. После още веднъж върна кандидатурата на Рашков. Това са неща, които би следвало да бъдат обсъждани, когато има коалиция, която към този момент я няма ", сподели още Трифонов.

Слави описа във връзка с Българска народна банка, че Кирил Петков му се е обадил по телефона в 23 часа, с цел да му каже, че съдружните сътрудници са се събрали да се обсъдят с кандидатурата за гуверньор на Българска народна банка.

" Аз споделих, че не съм бил поканен и че в случай че ме бяха поканили, щях да дойда. Той сподели " тук са съдружните сътрудници, ще те включа на спикер (високоговорител б.р.). В момента, в който ме включи на спикер, споделих, че преди да разясняваме избора за началник на Българска народна банка, не ги ли тормози обстоятелството, че Кирил Петков арестува Бойко Борисов без да ги предизвести. Имаше цялостно безмълвие ", описа Трифонов.

" Те не споделиха нищо. Кирил Петков сподели, че ще приказваме персонално. Каза: " Който и да е началник на Българска народна банка, единствено да не е Каримански ". Казах му, че това звучи неуместно и че предлагането на Каримански е още отпреди обединението ", сподели още Трифонов ".

От своя страна Кирил Петков му дал отговор, че Каримански е петно и не го харесвал.

" Оттогава не съм разговарял с него”, призна Трифонов.

Той добави, че е безапелационно за участието на България в еврозоната, както и част от Шенген. И удостовери изрично, че Македония е повода Има Такъв Народ да напусне обединението, цитира го " 24 часа ".




Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР