Повече от ясно е, че тази учебна година в цялата

Повече от ясно е, че тази учебна година в цялата ...

Диян Стаматов: Тази учебна година ще стартира по доста различен начин

Повече от ясно е, че тази учебна година в цялата страна ще започне по един доста по-различен начин. Това заяви пред „bTV“ Диян Стаматов, директор на 119 СУ и председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета.

Неприсъствената форма на обучение е доста вероятна в зоните, които са в червено и тъмночервено, допълни още той. Проблем в останалите – зелени и жълти, няма да има.

Диян Стаматов: Почти година сме в дистанционен формат и всички се изморихме от този подход Диян Стаматов: Почти година сме в дистанционен формат и всички се изморихме от този подход
"Крайно време е да се върне присъственото обучение". Това заяви директорът на 119-о СУ Диян Стаматов в предаването “Лице в лице&l...

Според Стаматов ще се наложи педагогическите колективи и директорите на много места да се съобразят с нагласите на родителите на учениците. Това не е лесно, но ситуацията го изисква.

По думите му локалният подход е най-гъвкав и възможен. В малките населени места обаче той е по-специфичен за прилагане, тъй като немалка част може да не е съгласна с взетото решение, коментира още той.

Най-потърпевши през 2020-2021 г. са били петокласниците, шестокласниците и деветокласниците, макар че от гледна точка на недостатъчната присъствена форма на обучение, най-сериозно засегнати са били учениците от начален етап, допълни Стаматов. 

Той уточни още, че по официална статистика повече от 45% от директорите са ваксинирани, а учителите - около 35%. Според него това все пак са задоволителни цифри. Стаматов заяви още, че не трябва да има натиск по отношение на ваксинацията, тъй като решението е въпрос на личен избор.

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Източник: actualno.com