Повече от ясно е, че тази учебна година в цялата

...
Повече от ясно е, че тази учебна година в цялата
Коментари Харесай

Диян Стаматов: Тази учебна година ще стартира по доста различен начин

Повече от ясно е, че тази образователна година в цялата страна ще стартира по един много по-различен метод. Това съобщи пред „ bTV “ Диян Стаматов, шеф на 119 СУ и ръководител на Съюза на работодателите в системата на националната култура.

Неприсъствената форма на образование е много евентуална в зоните, които са в алено и тъмночервено, добави още той. Проблем в останалите – зелени и жълти, няма да има.
 Диян Стаматов: Почти година сме в отдалечен формат и всички се изморихме от този метод Диян Стаматов: Почти година сме в отдалечен формат и всички се изморихме от този метод
" Крайно време е да се върне присъственото образование ". Това съобщи шефът на 119-о СУ Диян Стаматов в предаването “Лице в лице&l...

Според Стаматов ще се наложи педагогическите колективи и шефовете на доста места да се съобразят с настройките на родителите на учениците. Това не е елементарно, само че обстановката го изисква.

По думите му локалният метод е най-гъвкав и вероятен. В дребните обитаеми места обаче той е по-специфичен за използване, защото немалка част може да не е съгласна с взетото решение, разяснява още той.

Най-потърпевши през 2020-2021 година са били петокласниците, шестокласниците и деветокласниците, въпреки че от позиция на незадоволителната присъствена форма на образование, най-сериозно наранени са били учениците от начален стадий, добави Стаматов. 

Той посочи още, че по публична статистика повече от 45% от шефовете са имунизирани, а учителите - към 35%. Според него това въпреки всичко са приемливи числа. Стаматов съобщи още, че не би трябвало да има напън във връзка с имунизацията, защото решението е въпрос на персонален избор.

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР