Повече от три пъти ще нараснат средствата за туристическа реклама

...
Повече от три пъти ще нараснат средствата за туристическа реклама
Коментари Харесай

Парите за реклама на България се увеличават тройно до...

Повече от три пъти ще набъбнат средствата за туристическа реклама на България по света до 2020 година. Това излиза наяве от тригодишния проект за деяние към обновената тактика за развиване на бранша, оповестена на уеб страницата на туристическото министерство. Документът бе признат на съвещанието на държавното управление през предходната седмица. Отчетеното нарастване е по отношение на сумите, заложени за предходната година. В идващите три години ще бъдат изразходвани близо 27 млн. лева от държавния бюджет. Те ще бъдат предопределени както за промоция по света, по този начин и за привличане на повече български туристи към локалните курорти.

В интервала сред 2018 и 2020 година ще бъдат отделени съвсем 21 млн. лева за реклама на туризма на външни пазари. Най-голямата част от сумата ще бъде вложена тази година - 7.98 млн. лева, а през 2019 и 2020 година годишно ще бъдат заделяни по 6.5 млн. лева За 2017-а този бюджет бе 1.8 млн. лева

През 2018 година парите за реклама на туризма ще бъдат употребени за промоции в 22 страни, измежду които са Германия и Русия, от които идват най-вече туристи, прилежащите, скандинавските и централноевропейските страни. Туристическото министерство към този момент разгласи социална поръчка за избор на рекламни организации, които да осъществят акциите, като до крайния период бяха подадени осем предложения. Очакванията са рекламите в тези страни да започват напролет, като това ще бъде една от най-мащабните акции в последните години.
Освен реклами в чужбина ведомството ще започва и акции за привличане на български туристи в локалните курорти. В интервала сред 2018 и 2020 година годишно за тази цел ще бъдат отделяни по 2 млн. лева, което също е нарастване по отношение на миналата година. Тогава за поощряване на вътрешния туризъм имаше 1.8 млн. лева

Извън целевите акции в тригодишния проект са заложени още участия по изложби и действия, свързани с интернационалните туристически организации, възстановяване на националния туристически портал, направа на нови рекламни материали.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР