Повече от три години, след като спря с тениса, Цветана

...
Повече от три години, след като спря с тениса, Цветана
Коментари Харесай

Пиронкова се завърна по фантастичен начин в световния тенис

Повече от три години, откакто спря с тениса, Цветана Пиронкова се завърна с гръм и тропот. Въпреки че бе считана за безспорен новобранец в дуела с рускинята Людмила Самсонова, пловдивчанката надви с 6:2, 6:3 за час и 20 минути игра в първи кръг на US Open.

През 2017 година Пиронкова забременя, след това стана майка, а наскоро реши да възобнови тренировки и да се завърне на корта. Срещата през днешния ден бе нейна първа от 6 юли 2017 година, когато загуби от Каролине Возняцки на Уимбълдън.

Пиронкова обаче сподели, че не е изгубила нищо от уменията си и се оправи със международната номер 120 в ранглистата.

Първият сет стартира равностойно, само че след 2:2 Цвети имаше цялостна доминация и завоюва идващите четири гейма, с което и сета с 6:2 единствено за 36 минути. Втората част още веднъж стартира равностойно, само че последователно нашето момиче взе преимущество и проби два пъти. В последна сметка при резултат 5:3 Цвети застана на сервис и с гейм на 15 завоюва дуела.

На 1/32-финалите Пиронкова ще се изправи против 16-ата в света Гарбине Магуруса. Двете към момента не са имали дуел между тях. Испанката е 10-а в схемата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР