Повече от шест от 10 аборта в САЩ през миналата

...
Повече от шест от 10 аборта в САЩ през миналата
Коментари Харесай

Повече от 6 от 10 аборта в САЩ през 2023 г. са били извършени с медикаменти, показват нови изследвания

Повече от шест от 10 аборта в Съединени американски щати през предходната година са били осъществени с лекарства, по отношение на 53% през 2020 година, ново проучване демонстрира.

Институтът Гутмахер, изследователска група, която поддържа правата на аборт, сподели, че към 642 700 аборта с медикаменти са осъществени през първата цялостна календарна година, откакто Върховният съд на Съединени американски щати анулира Роу против Уейд. Медикаментозният аборт съставлява 63% от абортите в формалната система на опазване на здравето.

Данните бяха оповестени във вторник, седмица преди Върховният съд да изслуша причини по дело, което може да повлияе на метода, по който дамите получават достъп до лекарството мифепристон, който нормално се употребява с друго хапче при медикаментозни аборти.

споделиха, че възнамеряват да създадат лекарството налично за пациентите незабавно след месеца. И двете аптеки споделиха на CBS News, че са получили документ за разпределяне на хапчета след регулаторни промени, направени от FDA предходната година, които разрешават на аптеките на...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР