Повече от половината пълнолетни, които са напуснали Украйна заради войната,

...
Повече от половината пълнолетни, които са напуснали Украйна заради войната,
Коментари Харесай

Над 50% от украинците във Великобритания искат да останат в страната и след войната

Повече от половината пълнолетни, които са напуснали Украйна поради войната, желаят да останат да живеят в Обединеното кралство, даже и откакто стане безвредно да се завърнат в личната си страна, сочат данните от изследване на Националната статистическа работа (ONS), представено от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11060
Около 52% от респондентите декларират, че имат намерение да живеят във Англия през по-голямата част от времето, откакто почувстват, че завръщането в Украйна към този момент не крие опасности.

Най-честите аргументи, заради които те желаят да останат в Обединеното кралство, са множеството благоприятни условия за работа (60%), че желанието им да обитават в англоговоряща страна (48%) и по-доброто качество на живот във Англия от това в Украйна (47%).

В допитването, чиито резултати бяха оповестени през днешния ден, са взели участие 10 709 души на възраст 18 и повече години. Анкетата е извършена в интервала сред 27 април и 15 май 2023 година

Всички респонденти са получили визи по държавните механизми, въведени при започване на съветската инвазия. До 27 юни са издадени 233 600 такива визи, а 178 900 притежатели на въпросния документ са пристигнали във Англия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР