Повече от половината от сключените договори по националната програмата за

...
Повече от половината от сключените договори по националната програмата за
Коментари Харесай

Христо Щерев: Изпълнени са повече от половината от договорите по програмата са саниране



" Повече от половината от подписаните контракти по националната програмата за саниране на жилищата са към този момент изпълнени ". Това заяви заместник-председателят на Сдружение “Български порти, прозорци и фасади ” Христо Щерев в изявление за предаването „ Преди всички “.

Сдружението стартира акция против нередностите в програмата за енергийна успеваемост.

„ Важността на акцията се обуславя от обстоятелството, че се изразходва ужасно огромен обществен запас в програмата за национално саниране. Нашето съдружие изцяло поддържа задачите, които са заложени в програмата за саниране и нашата основна цел е тези средства да бъдат разходвани вярно “, сподели Щерев.

По думите му в границите на акцията ще се търси противоположна връзка с представителите на етажна благосъстоятелност във връзка с качеството на санирането.

„ Затова желаеме да получим противоположна връзка от крайните консуматори, от представителите на етажна благосъстоятелност. Искаме да разберем дали са получили продукта, който е заложен в документите и дали дават отговор на националните и европейски условия “, уточни той.

Щерев изясни, че от сдружението чакат да получа съответни сигнали с основателни подозрения, че, да вземем за пример, прозорците не дават отговор на условията: „ Това е мъчно да бъде несъмнено от непрофесионалист, само че това е нашата роля. Ние имаме механически готови хора и ще се опитаме в народен мащаб да отделим физически време за предварителни инспекции и в случай че установим проблеми, ще съзираме контролните органи. Нашето съдружие няма контролни функционалности, ние се опитваме да подобрим конкурентната среда “.

„ За страдание, има доста недобросъвестни производители, които в устрема си за по-малка цена, за по-кратки периоди, от време на време качеството остава на назад във времето “, сподели Щерев.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР