Повече от половината от населението на Израел е получило най-малко

...
Повече от половината от населението на Израел е получило най-малко
Коментари Харесай

Над половината население на Израел вече е ваксинирано

Повече от половината от популацията на Израел е получило минимум една доза ваксина против ковид, заяви през вчерашния ден израелското министерство на опазването на здравето, представено от Франс прес.

На 19 декември Еврейската страна стартира огромна акция за имунизиране във връзка със съглашение с лаборатория "Пфайзер ", която бързо доставя в страната ваксини в подмяна на биомедицински данни за резултата от нея.

Вчера министерството на опазването на здравето заяви, че 4,65 милиона от жителите в страната с население от 9,29 милиона са получили първа доза ваксина.

Първата доза на препарата на "Пфайзер/Бионтех " става 85 на 100 ефикасна две до четири седмици след инжектирането. Това разгласи предходната седмица израелската болница "Шеба " в изследване, оповестено в научното сп. "Лансет ".

Ваксината на "Пфайзер " е ефикасна против 94 % от симптоматичните случаи на КОВИД-19, съгласно проучване, извършено измежду 1,2 милиона души в Израел и оповестено в сряда.

То удостоверява данните, оповестени в страната.

Става дума за първото легализирано доказателство за ефикасността на ваксина в действителния живот, съобщи за Агенция Франс Прес Бен Райс - един от съавторите на това проучване, оповестено в "Ню Инглънд джърнъл ъв медисин ".

В Израел 35 % от популацията към този момент е получило и втора доза ваксина, като при хората над 70 години този % надвишава 85, показва здравното ведомство.

Въпреки това управляващите постановиха вечерен час през уикенда поради тържествата по случай еврейския набожен празник Пурим. По традиция по случай Пурим се провеждат карнавални шествия и има вечерни празненства.

През тези три дни събиранията на повече от 10 души на закрито и на повече от 20 навън са неразрешени.

Близо 770 000 случаи на ковид са регистрирани досега в Израел, а умрелите са 5700.

Докато еврейската страна организира една от най-масовите имунизационни акции в света, палестинците са получили единствено малко над 30 000 дози ваксини, в това число 2000 от Израел, който се ангажира да обезпечи 5000.

В четвъртък палестинската министърка на опазването на здравето Маи Каиле предизвести за доста тревожната епидемиологична обстановка на окупирания Западен бряг на река Йордан и за увеличение на инфектираните младежи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР