Повече от половината от жителите на северния италиански град Бергамо

...
Повече от половината от жителите на северния италиански град Бергамо
Коментари Харесай

Мнозинството жители на Бергамо имат антитела срещу Covid-19

Повече от половината от жителите на северния италиански град Бергамо са развили антитела против COVID-19, оповестиха здравните управляващи, представени от “Ройтерс “.От близо 10 хиляди жители, на които са правени кръвни проби в интервала 23 април - 3 юни, общо 57% са посочили съществуване на антитела. Това значи, че са били в контакт с ковид.

Здравни управляващи споделят, че изследването е " задоволително необятно ", с цел да е благонадежден индикатор какъв брой хора са били инфектирани в Бергамо. Градът се трансформира в епицентър на болестта в Италия.

Антитела са открити в над 30% от 10-те хиляди медицински работнлица, които са били тествани. В отчет на националният статистически институт ISTAT се споделя, че смъртността в Бергамо през март е била близо 5.6 пъти по-висока от естествената.

Междувременно шефът на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус предизвести, че пандемията набира скорост в световен мащаб. Заразените по света са над 7 млн. души, а жертвите на COVID-19 са повече от 406 хиляди

Общо 75% от новите случаи са в Северна и Южна Америка, както и в Южна Азия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР