Повече от половината от жителите на Москва са изкарали коронавирус,

...
Повече от половината от жителите на Москва са изкарали коронавирус,
Коментари Харесай

Кметът Собянин: Половината от населението на Москва изкара корнавируса

Повече от половината от жителите на Москва са изкарали ковид, съобщи през днешния ден кметът на съветската столица Сергей Собянин, представен от ТАСС.

" Сега за тях няма никакъв смисъл да бързат да се имунизират ", разяснява Собянин в изявление за предаването " Вести " на телевизия " Россия 1 ".

" Виждаме, че броят на наново инфектираните е доста дребен. Според данните, с които разполагаме, повторните инфекции са по-малко от 1 % ", уточни кметът на Москва.

По думите на Собянин дребният брой случаи на наново инфектирани с ковид демонстрира, че имунитетът след заболяване се резервира задоволително дълго, и по тази причина не си коства преболедувалите да бързат да се ваксинират.

" По-добре да почакат до лятото или есента, с цел да се приготвят за есенния сезон. Но, в случай че имат предпочитание, да заповядат ", сподели кметът на Москва.

Москва е преди всичко измежду субектите на Руската федерация по брой случаи на ковид. До момента в столицата са регистрирани общо над 925 хиляди инфектирани. 13 300 индивида са умряли.

В цяла Русия, доказаните случаи на ковид надвишиха 3,8 милиона. Починали са повече от 72 хиляди души.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР