Повече от половината от 20-те милиона жители на Делхи може

...
Повече от половината от 20-те милиона жители на Делхи може
Коментари Харесай

Делхи и Индия приближават стадния имунитет” към коронавируса

Повече от половината от 20-те милиона поданици на Делхи може да се били инфектирани с ковид, демонстрира серологично проучване, осъществено от държавното управление. Изводите му повтарят констатациите от проучване, осъществено по-рано от частния бранш, съобщи Ройтерс.

Индия записва 10,8 милиона инфектирани с ковид, което подрежда страната на второ място в света по този индикатор след Съединени американски щати. Но днешното проучване, основано на близо 28 000 проби, демонстрира, че действителното число на инфектираните измежду популацията (1,35 милиарда души) е доста по-високо и приближава равнищата на стадния имунитет.

" При петото серологично проучване, осъществено в столицата Делхи, антитела са открити при 56,13 % от популацията на града ", написа в Туитър здравният министър на Делхи Сатиендар Джаин след публикуването на отчета.

Отделно от това, проби, направени на повече от 700 000 души в цяла Индия от диагностичната компания " Тирокеър текнолоджис ", сочат, че 55 % от популацията може към този момент да са изкарали инфекцията, заяви ръководителят ѝ пред Ройтерс предходната седмица.

Световната здравна организация споделя, че минимум 60-70 % от популацията би трябвало да развие имунитет, с цел да се прекъсне веригата на предаване на болестта, въпреки че индийски чиновници настояват, че даже по-малки равнища могат да забавят разпространяването на вируса.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР