Повече от половината електорат на управляващите партии също не одобрява

...
Повече от половината електорат на управляващите партии също не одобрява
Коментари Харесай

Над 75% у нас: Кабинетът не се справя с корупцията, инфлацията и външната политика, абсолютно мнозинство за бързи избори и против ново правителство в това НС по данни на Алфа Рисърч

Повече от половината електорат на ръководещите партии също не утвърждава работата им в обединението
 
Между 75% и 76,5% от българите изричат отрицание за политиката на държавното управление в трите съществени сфери на неговата активност, които то единствено си  определи. Напомняме, че повече от 6 месеца, откакто се качи на власт на този кабинет му липсва стратегия: работи в безпорядък, а ни плаши с безпорядък.

Точно три-четвърти от гласоподавателите в проучване на близката до Иво Прокопиев, а значи и до Продължаваме промяната организация Алфа Рисърч, известна с точните си прогнози, не считат, че екипът на Петков се оправя с корупцията. А това е другояче най-одобряваната политика въобще на  държавното управление, сочат още данните от националното представително допитване. Тя печели ОК от 23,9% от българите. Което е над три пъти по-малко от неодобряващите 75 на 100.

76% от хората у нас считат, че държавното управление не се оправя с инфлацията и икономическите провокации. Само 21,5% са на противоположното мнение, а това не е даже половината от личния електорат на ръководещите партии – изследването е правено преди Има Такъв Народ да напусне обединението.

Още по-лош резултат бележи екипът на Кирил Петков и вицетата Асен Василев и Корнелия Нинова във външната политика. Там утвърждението е мизерните 19,6% - т.е. тематиката Македония е много значима за хората и те деликатно следят какво се случва по нея и какви неистини се приказват също по другото главно направление Русия – Украйна.

Фактът, който е същински парадокс, че България има 2 публични външни политики, не се утвърждава от голямото болшинство – 76,5%.
Помолени да напишат оценка по шестобалната система на работата на партиите, ръководещите обединения до една са в Зоната на извънредно ниската оценка Среден (3), което е спад с една единица единствено за 2 месеца от предходното допитване.
На този декор не е учудващо, че неочаквана гибел или малко ръководство на този държавен екип до есента е волята на устойчиво безусловно болшинство: 56,5% от хората в България съгласно данните на представителното национално изследване на Алфа рисърч.

Парламентът, който сложи републикански връх по безпорядък и липса на активност – единствено 1 нов закон за 6 месеца, знаейки от самото начало, че 22 акта би трябвало да бъдат изменени единствено поради Плана за възобновяване, също е нежелателен от българите и те не имат вяра, че може да излъчи нов кабинет.

Абсолютно болшинство от 53,3 % от гласоподавателите събира мнението, че нова коалиция в това Народно заседание не е излаз от рецесията. Превесът над мечтаещите за програмно, експертно или друго държавно управление вид Беров в този мандат на Народното събрание е забележителен. Застъпници на кабинет " дайте да дадем ” са 41,6%.
Всички данни бяха огласени в предаването Реферундум на Българска национална телевизия, а единият от съсобствениците на другата авторитетна организация за изследване на публичното мнение – Тренд, удостовери обстоятелството, че числата, коио.то демонстрират неговите сондажи на процедура са същите или са доста сходни.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР