Повече от половината деца в Украйна са били принудени да

...
Повече от половината деца в Украйна са били принудени да
Коментари Харесай

Войната е прогонила повече от половината от децата в Украйна от домовете им

Повече от половината деца в Украйна са били принудени да изоставен домовете си поради войната. Това разгласи през днешния ден фондът на Организация на обединените нации за отбрана на децата УНИЦЕФ.

„ Месец на война в Украйна разсели 4,3 милиона деца – повече от половината от 7,5 милиона детско население на страната, съгласно прогнозите “, заяви фондът, представен от Агенция Франс Прес.

В същото време минимум четирима души починаха, в това число две деца, а други шестима бяха ранени при съветски удари по град Рубежне, покрай Луганск, в Източна Украйна, заяви в четвъртък губернаторът на района Сергей Гайдай, съобщи Агенция Франс Прес.

Към сутринта на 24 март 128 деца бяха убити в Украйна от ръцете на съветски нашественици, повече от 172 бяха ранени. Това оповестиха на 24 март от пресслужбата на Главната прокуратура в Telegram, представена от украинските медии.

Отбелязва се, че най-вече деца са потърпевши в Киевска област - 64, в Харков - 43, в Донецк - 43, в Чернигов - 32, в Николаев - 24, в Житомир - 15, в Херсон - 15 и в Суми - 14.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР