Повече от половината български граждани не очакват предстоящите избори за

...
Повече от половината български граждани не очакват предстоящите избори за
Коментари Харесай

”Галъп“: Над половината българи не очакват честни евроизбори

Повече от половината български жители не чакат идните избори за Европейски парламент да бъдат почтени. Това демонстрират данни от експресния сондаж по настоящи тематики на социологическата организация „ Галъп интернешънъл “, извършено сред 19 и 21 февруари измежду 800 души в страната.
На въпрос дали изборите ще бъдат по-скоро почтени или нечестни 52% от интервюираните българи са показали, че чакат нечестни евроизбори. 37% са на мнение, че евровотът ще бъде почтен, а останалите 11% се двоумят.

„ Високият % сдържаност идва от това, че зад съмненията по отношение на властта застават освен последователите на парламентарната съпротива, само че и хората, които не биха дали своят вот, както и огромната част от другите опозиционно настроени респонденти “, показва „ Галъп “.

Като цяло българите автоматизирано подкрепяли всевъзможни форми на „ отваряне “ на Изборния кодекс към жителите. Например преференциалното гласоподаване се поддържа от 70% от българите; машинното гласоподаване - от 75% от сънародниците ни; опцията всички българи в чужбина да могат да гласоподават - от 78%.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР