Повече от половината българи подкрепят протестите на превозвачите Протестите на

...
Повече от половината българи подкрепят протестите на превозвачите Протестите на
Коментари Харесай

Повече от половината българи подкрепят протестите на превозвачите

Повече от половината българи поддържат митингите на превозвачите
Протестите на превозвачите, които ще се проведат на 10 януари в Брюксел, са придружени от висока социална поддръжка у нас.

Това демонстрират данните от експресно национално представително изследване на „ Екзакта Рисърч Груп ”, извършено измежду 1000 пълнолетни българи в края на декември 2018 година В отговор на въпроса „ Подкрепяте ли или не митингите на превозвачите против новите европейски условия за интернационален превоз (пакета „ Макрон ”)? ”, 64.6 % от респондентите дават отговор с „ да ”, а 7.9% - с „ не ”. 27.5% нямат мнение по въпроса.

Подкрепата е относително отмерено разпределена измежду всички социално-демографски групи, като по-високи от междинните стойности на поддръжка се записват измежду мъжете, измежду хората на възраст сред 30 и 39 години и измежду жителите на градовете отвън столицата.

Протестът на превозвачите получава съвсем идентична поддръжка измежду гласоподавателите на главните политически сили – ГЕРБ и Българска социалистическа партия, както и измежду негласуващите. По-високо от междинното е утвърждението към митинга на превозвачите измежду симпатизантите на Обединените патриоти (сред 69% от тях). Без мнение по тематиката са по-често младите респонденти (на възраст сред 18 и 29 години) и жителите на селата. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР