Повече от половината българи няма да почиват тази зима, но

...
Повече от половината българи няма да почиват тази зима, но
Коментари Харесай

Галъп: Над половината българи няма да почиват тази зима

Повече от половината българи няма да почиват тази зима, само че като цяло развиването на туризма у нас се прави оценка високо.  

Това демонстрират данните от постоянния експресен сондаж на „ Галъп интернешънъл “ по настоящи тематики, проведен от 1 до 3 ноември посредством телефонно изявление измежду 805 пълнолетни българи по панелна методика, която обезпечава представителност на данните. 



5% от интервюираните настояват, че са персонално пострадали на машинация или имитация в интернет. Още един % споделят, че и те, и техни близки са ставали жертва. Тези общо 6% се равняват на малко над 300 хиляди души. Други 4% загатват, че техни близки са били пострадали. В началото на зимния сезон цели три четвърти от българите са съвсем автоматизирано сигурни, че в идните празнични акции и понижения търговците ще са по-скоро неточни. 

52% от българите няма да почиват тази зима, 31% от запитаните ще предпочетат България, 13% считат да почиват в България, само че и да отидат в чужбина за зимна отмора, или пътешестване, обвързвано с коледно-новогодишните празници, а 4% загатват единствено чужбина. 

Като цяло обаче българите намират, че туризмът у нас върви към по-добро: 68% споделят това, а 18% са на противоположното мнение. 

Когато бъдат запитани кой пази потребителските ползи в курортните места, 40 на 100 от хората посочват Комисия за отбрана на потребителите. Любопитното обаче е, че незабавно по-късно идват медиите (16%), 7% загатват неправителствените организации, а държавната администрация в лицето на отрасловите министерства, се загатва в 5% от случаите. С малко повече споменавания са правоохранителните органи, а 8% споделят, че никой не пази правата на потребителите. 

Българите, когато усещат потребителските си права нарушени, се обръщат най към този момент към Комисията за отбрана на потребителите - 58 на 100. 



Националната организация за приходите и организацията за сигурност на храните са другите два отраслови центъра, които се набиват на очи, когато става дума за инспекции в туристическите места. Те изпъкнаха надлежно с 13% и 12% от споменаванията, когато „ Галъп интернешънъл “ попита коя е първата асоциация на българите, когато става дума за инспекции в отминалия летен туристически сезон. Разбира се, при този въпрос най-вече изпъкнаха дейности, като тези на Валери Симеонов (48% от споменаванията), прецизират от организацията. 

„ Галъп интернешънъл “ потърси и публичния нюх кои акции за потребителска отбрана са насочени към действителен резултат и кои реализират най-много медиен резултат. В челото закономерно се оказаха акциите, в които хората виждат най-голяма изгода за живота и здравето – тези, свързани с храната и с децата. 



Мнозинството от българите (82%) поддържат ограничение на пълномощията на частните правосъдни реализатори. И тази тематика задейства автоматизми и е красноречива за това, че сходен вид ограничения са постоянно топло посрещнати. В това отношение дейностите само че омбудсмана и на подкрепилите го парламентарни групи се възприемат явно добре.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР