Повече от половината българи или 55% няма да почиват през

...
Повече от половината българи или 55% няма да почиват през
Коментари Харесай

Повече от половината българи няма да почиват през лятото

Повече от половината българи или 55% няма да почиват през лятото, 40 на 100 имат проекти за отмора, а 5% към момента не са решили. Като причина да не пътуват по време на отпуск множеството хора акцентират неналичието на средства. Столичани обаче минимум споделят за финансов мотив при планирането на лятната отмора. Най-предпочитана дестинация си остава Черноморието ни, само че все по-популярни стават почивките в Гърция и Турция. Това демонстрират данните от проучване на проучвателен център „ Тренд “, извършено измежду 1004 души сред 30 март и 5 април.

Пенсионерите и живеещите в селата са тези, които в най-малка степен възнамеряват да почиват това лято. Сред аргументите са по-трудната подвижност, само че най-много неналичието на нужните за отмора средства. Една пета от българите, които не възнамеряват отмора споделят, че не са си разрешавали да вървят на море от сред 5 и 10 години. Висок е процентът и на тези, които декларират, че не са били във почивка през лятото повече от 20 години, като това са в най-голяма степен хората над 70 години. Има обаче и младежи, които нямат опция да си разрешат лятна отмора, изясни Анастас Стефанов от „ Тренд “.

 Снимка Над половината от тези, които декларират, че ще почиват това лято, споделят че ще отидат на българското Черноморие. Една четвърт от планиращите отмора пък ще изберат чужбина.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР