Повече от пет часа вече заседава Районният съд в Пловдив

...
Повече от пет часа вече заседава Районният съд в Пловдив
Коментари Харесай

Съдът решава мярката на задържаните в спецакцията за нелегални цигари

Повече от пет часа към този момент заседава Районният съд в Пловдив за ограниченията за неотклонение след спецакцията, при която бяха разкрити пет заводи за незаконни цигари. Задържани са 19 души, измежду тях и притежателите на разрушените цехове в Горна Оряховица, Тутракан, Дупница, пазарджишкото село Калугерово и село Ясен, Плевенско.

Пловдив

След акцията в нощта на 23-и август общо 23 лица бяха привлечени като обвинени, 4 от тях към момента се търсят. Повечето от доведените под ескорт в правосъдната зала през днешния ден 19 души са били служащи, водачи или готвачи в извънредно съвременно оборудваните заводи.

Всички обвинени ще дават отговор за държане и продажба на акцизни артикули без бандерол, като най-вероятно ще се стигне до привличане към наказателна отговорност за проведена незаконна група, разясниха от Прокуратурата.

Петте незаконни заводи са произвеждали общо 500 000 кутии цигари на ден. До разкриването на схемата се стигна след близо две години следствие за пране на пари от двама пловдивчани, чиито приходи не подхождат на приходите им.

Очаква се към среднощ съдът да реши какъв брой от арестуваните ще останат за непрекъснато в ареста.
 Четири заводи за безакцизни цигари разкриха прокуратурата и полицията в Пловдив Четири заводи за безакцизни цигари разкриха прокуратурата и полицията в Пловдив
Четири свръхмодерни заводи за нелегално произвеждане на цигари в Дупница, Тутракан и Горна Оряховица разкри полицията в Пловдив под наблюдението на о...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР