Повече от милиард устройства с Андроид са изложени на риск

...
Повече от милиард устройства с Андроид са изложени на риск
Коментари Харесай

Един милиард устройства с Андроид са изложени на риск от хакване

Повече от милиард устройства с Андроид са изложени на риск от хакване, тъй като към този момент не са предпазени от актуализации за сигурност, оповестява Би Би Си.

Потребители по целия свят са изложени на заплаха от кражба на данни, претенции за откуп и други офанзиви на злотворен програмен продукт.

Всеки, който употребява телефон с Андроид, пуснат на пазара през 2012 година или по-рано, би трябвало да бъде изключително угрижен.

По данните на Google, 42,1% от потребителите на Андроид по целия свят са с операционна система версия 6.0 или по-стара.

Компютърният експерт Кейт Бивън сподели, че мобилната промишленост би трябвало да прави по-добра работа, като дава поддръжка на клиентите, откакто актуализациите за сигурност към този момент не са налични.

" Много е притеснително, че скъпите устройства с Андроид имат толкоз къс период на валидност, преди да изгубят поддръжката за сигурност, оставяйки милиони консуматори пред сериозен риск да станат жертва на хакери ".

Как да ревизирате дали телефонът ви е уязвим и какво да извършите?

Ако устройството ви с Андроид е на повече от две години, проверете дали може да бъде обновено с по-нова версия на операционната система.

Ако не можете да актуализирате, телефонът ви може да бъде заплашен от хакване. В подобен случай внимавайте за тегленето на приложения отвън магазина на Гугъл Play.

Също по този начин внимавайте със съмнителни SMS или MMS известия.

Архивирайте данните на най-малко две места (твърд диск и облачна услуга).

Инсталирайте мобилна антивирусна стратегия посредством приложение, само че имайте поради, че изборът е стеснен за по-стари телефони.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР