Повече от месец след тежката железопътна катастрофа в Гърция, която

...
Повече от месец след тежката железопътна катастрофа в Гърция, която
Коментари Харесай

Пуснаха пътнически влак по направление Атина - Солун

Повече от месец след тежката железопътна злополука в Гърция, която лиши живота на десетки хора, измежду които доста студенти, през днешния ден потегли първият пътнически трен по направление Атина - Солун.

В него пътува и министърът на превоза Георгиос Герапетридис, както и управлението на железопътната компания ОСЕ. Движат се и товарните влакове към България.

Правителството подсигурява сигурност на пасажерите след въведените промени в организацията на железопътния превоз, съобщи министърът. В посока Атина - Солун се движат единствено два влака дневно с лимитирана скорост.

По направленията със спрени влакове пасажерите се извозват с рейсове. Засега железничарите позволяват придвижване на пътнически влакове единствено по посоки, където са уверени,че работи електронната система за надзор на трафика, оповестяват от синдикатите в Гърция.

Товарни влакове, които придвижват контейнери със артикули се движат единствено към София, Скопие и от Александруполис за българската граница, оповестиха железничарите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР