Повече от месец след началото на сблъсъците в Судан -

...
Повече от месец след началото на сблъсъците в Судан -
Коментари Харесай

Милиони са изправени пред недостиг на храна и консумативи

Повече от месец след началото на конфликтите в Судан - близо 5 млн. души в столицата Хартум са изправени пред дефицит на храна и консумативи. Въпреки опитите за помирение мнозина не престават да чуват детонациите на открито. Изплашени за живота си, вземат решение да изоставен страната.
" Ние сме суданци, идваме от Хартум. Страдаме доста. Тук сме без храна, вода и обикновени условия от 11 дни. Дори тоалетната е затворена. “, споделят хората. Суданската войска и паравоенните " Сили за бърза поддръжка " принудиха стотици хиляди да изоставен страната. 
Ситуацията е множо тежка. Войната е тежка и Силите за бърза поддръжка поемат контрола над страната, всичко е доста комплицирано. Дойдохме тук, тъй като желаеме да ни изтеглят. На улицата сме, виждат фамилиите ни и никой не ни оказва помощ. Стоим в региона на един хотел в Порт Судан. Искаме организациите да ни изтеглят от Судан, тъй като страната е опустошена. Няма храна, няма работа... Нищо.
Хамден Мохамед, разселен

Според медици близо 1000 души са изгубили живота си от началото на боевете. Повечето жертви са от региона на Хартум. Но и преди конфликтите всеки трети човек в Судан разчиташе на филантропична помощ. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР