Повече от месец няма отговор кой е виновен и какви

...
Повече от месец няма отговор кой е виновен и какви
Коментари Харесай

ВМРО сезира прокуратурата за „Български пощи“

Повече от месец няма отговор кой е отговорен и какви са действителните вреди от тази невиждана обстановка

Общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация и ръководител на групата „ Патриоти за София “ в Столичния общински съвет Карлос Контрера написа сигнал до основния прокурор по отношение на невижданата офанзива над „ Български пощи “ от предишния месец, която провокира сериозен безпорядък освен при снабдяване на куриерските колета, само че и блокира всички финансови преводи, които се правят през сдружението. Вследствие на това стотици хиляди хора останаха без чаканите доставки, финансови траншове и пенсии. Това оповестиха от пресцентъра на партията.

Според обществено оповестената информация офанзивата против електронните системи на „ Български пощи “ ЕАД е довела с изключение на до блокирането на някои услуги, също по този начин и до евентуален нерегламентиран достъп на незнайни за в този момент лица до списък на пощенския оператор, съдържащ предпазена от закона информация - персонални данни, данни за транзакции и други, стимулира още сигнала си Контрера.

Според публикуваната от медиите информация проблемите със сигурността на данните не престават да са на дневен ред, като в това време никой виновен държавен орган не дава информация за осъществяваните процесуално-следствени дейности. За повече от месец държавното управление, декларирало себе си като „ цифрово и новаторско “, не може да се оправи с хакерската атака и да подсигурява както сигурността на данните на жителите, по този начин и възобновяване на естествения график на куриерските услуги на държавния изпращач.

Ето за какво Карлос Контрера обръща внимание на прокуратурата като слага следните въпроси:

В хода на една инспекция следва да се откри, съгласно мен, подхванати ли са от „ Български пощи “ ЕАД нужните ограничения за отбрана на системата преди реализиране на похищението, в каква степен са били тези ограничения и задоволителни ли са били предвид на одобрените протоколи за сигурност на информацията и осведомителните системи. Необходимо е да се обясни осъществяван ли е одит на системите за сигурност на „ Български пощи “, в това число на електронните системи, правени ли са рекомендации за възстановяване на средата за сигурност и каква част от тях са изпълнени.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР