Повече от изненадваща е посоката, от която дойде сравнението с

...
Повече от изненадваща е посоката, от която дойде сравнението с
Коментари Харесай

Японският G-Class. Всичко за новия Suzuki Jimny

Повече от изненадваща е посоката, от която пристигна сравнението с Mercedes-Benz G-Class, само че новото потомство на Suzuki Jimny копира в огромна степен кубообразната форма на немския модел. Но, до момента в който G-Class наподобява единствено външно с предшественика си, разчитайки на напълно ново шаси, нов интериор, технологии и повече вътрешен размер, то Jimny наследява значително от предшественика си.

Новият модел е съвсем неизменен като размери. Дължината му е намаляла с 50 мм (до 3645 мм), само че широчината е повишена с 45 мм (до 1645 мм), а височината е увеличена с 20 мм (1725 мм). Съществено нарастване от 20 мм има пътният луфт, който към този момент е 210 мм. Това ще играе основна роля за всепризнатите офроуд качества на модела, който може да се похвали с ъгъл на заход от 37 градуса и ъгъл на отход от 40 градуса.

Принципната структура на модела е непокътната: Suzuki Jimny продължава да разчита на рама, което ще рече, че офроуд качествата му са обезпечени. За това ще помогне и AllGrip Pro системата за задвижване на четирите колела, както и понижаващите предавки на раздатъчната кутия. Новата рама с спомагателни усилватели е с 50% по-корава от миналата, само че междуосието е непроменено: 2250 мм. Мостовете са по-широки и следата начело и откъм гърба е увеличена с 40 мм: до 1395 начело и 1405 мм откъм гърба.

Архаичната кормилна система (като в „ Жигула”) е в предишното. В нея е внедрен спомагателен демпфер, с цел да се омекотят вибрациите във кормилото. Задните спирачки са барабанни. За задвижването е създаден нов 1,5-литров мотор със 102 к.с., който заменя 1,3-литровия елемент. Изборът ще е сред 5-степенна механична или 4-степенна автоматизирана кутия.
 y y
Всичко в купето е аналогово, както би трябвало да бъде в един същински всъдеход. Такъв, какъвто скоро не се е появявал. Не се заблуждавайте от дребната му мощ, тази кола ще може да мине тук-там, на които 95% от останалите SUV-модели биха се провалили. Дори имаме обичаен лост за промяна режимите на трансмисията, нещо, което не се е виждало в промишлеността от десетилетие.

Седалките се позиционирани с 30 мм по-ниско, а бордовете на седалките са със 70 мм по-високи, с цел да се подсигурява опора за тялото. Мястото сред двата реда седалки е увеличено с 40 мм, само че в жертва е принесен така и така дребният багажник. Обемът му е… 85 литра.

Една от най-големите новости е Suzuki Safety Support, която включва множеството съвременни системи за сигурност.

Новият Suzuki Jimny се чака в България до края на тази година. Аз персонално го чакам с неспокойствие, тъй като същински всъдеход не съм карал от доста години.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР