Повече от една трета от населението на Италия ще бъде

...
Повече от една трета от населението на Италия ще бъде
Коментари Харесай

До 2050 година една трета от италианците ще са над 65 години

Повече от една трета от популацията на Италия ще бъде над 65 години до 2050 година по отношение на към една четвърт предходната година, заяви в четвъртък статистическата работа на страната ISTAT, предлагайки повече доказателства за сериозната демографска рецесия, предава Ройтерс.

В отчета на ISTAT също по този начин се пресмята, че съотношението сред хората в трудоспособна възраст (15-64) и хората, които са прекомерно млади или прекомерно остарели, с цел да работят (от 0 до 14 години или на 65 и повече) " ще намалее от към три към две през 2022 година до към едно към едно през 2050 г . "

Намаляващото и застаряващо население е сериозен проблем за третата по величина страна в еврозоната, което води до спад на икономическата продуктивност и по-високи обществени разноски в страната с най-високи пенсионни сметки в 38-членната Организация за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).

Според ISTAT популацията на Италия се чака да намалее до 54,4 милиона души до 2050 година от 59 милиона през 2022 година, когато ражданията паднаха до ново историческо дъно от под 400 000 годишно.

Правителството на премиера Джорджия Мелони сложи като приоритет оправянето с казуса, откогато пое властта предходната година, като даде обещание да даде повече поддръжка на фамилиите, които желаят да имат деца.

Мелони също сподели този месец, че не има вяра, че, засягаща Италия и останалата част от Европа.

Броят на учениците в Италия ще намалее с един милион през идващото десетилетие заради внезапен спад на раждаемостта и продължаващо приключване на мозъци, сподели министърът на образованието Джузепе Валдитара през май, наричайки това " обезпокоителен " сюжет.
 Населението на Япония се топи, чужденци прииждат в страната
Населението на Япония се топи, чужденци прииждат в страната

Чуждите жители играят все по-голяма роля в японското общество
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР