Повече от една на всеки десет французойки е била изнасилвана

...
Повече от една на всеки десет французойки е била изнасилвана
Коментари Харесай

1 на всеки 10 французийки е била изнасилвана поне веднъж


Повече от една на всеки 10 французойки е била изнасилвана най-малко един път, сочи следствие на половото принуждение, което беше оповестено през днешния ден.

12% от интервюираните от мозъчния концерн Фондация „ Жан Жорес “ 2167 дами декларирали, че са претърпяли „ полово навлизане с принуждение, по насила или с изненада ", каквото е правното определение за обезчестяване във Франция.

Пет % са споделили, че това се е случвало повече от един път.

От тях 31% настояват, че са били изнасилени от колегата си, 19% от някой различен, който познават, и единствено 17% от чужд.

Половината от жертвите са били деца или младежи по време на насилието, което се е случило вкъщи в 42% от случаите.

Само 15% са подали публична тъжба, само че доста от тях са били травмирани от случая, което се удостоверява от обстоятелството, че една пета от тях са се опитвали да се самоубият - четири пъти по-високо число от това при френските дами.

Онлайн анкетата бе извършена от Ifop сред 6 и 16 февруари и интервюира дами на 18 и повече години.

От Фондация „ Жан Жорес “ споделиха, че някои от респондентите може би са били окуражени да нарушат мълчанието си заради изобилието от разкази за полово принуждение, споделяни в обществените медии вследствие на абсурда за полово принуждение, провокиран от откровенията за холивудския магнат Харви Уейнстейн.

Миналия месец френското вътрешно министерство заяви, че информирането за случаи на полово принуждение се е нараснало с 31,5% през последното тримесечие на 2017 г./АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР