Повече от една четвърт от населението на Германия е с

...
Повече от една четвърт от населението на Германия е с
Коментари Харесай

Една четвърт от населението на Германия е с мигрантски произход

Повече от една четвърт от популацията на Германия е с мигрантско родословие, сочат оповестените през днешния ден публични данни на Федералната статистическа работа. Това значи, че или тези лица, или най-малко един от родителите им нямат немско поданство, съобщи ДПА.

Миналата година над 22 милиона души с непознати корени са живеели в Германия, т.е. 27,2 % от популацията. Това е най-високата стойност от 2005 година насам, сподели представител на службата. През 2020 година хората с мигрантски генезис в Германия са били 26,7 %.

Статистиката демонстрира, че най-вече в Германия са хората от турски генезис (12%), следвани от тези от полски (10%) и съветски генезис (6%).

Миналата година един % от жителите на Германия с мигрантско родословие са били украинци или към 300 хиляди души. Повечето от тях от дълго време живеят в страната.

Имайки поради неотдавнашния напор на бежанци от Украйна, броят на хората с украински генезис в Германия може доста да се увеличи, споделиха от статистическата работа, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР