Повече от една чаша вино на ден е проблем за

...
Повече от една чаша вино на ден е проблем за
Коментари Харесай

Повече от една чаша алкохол на ден при жените води до сърдечно заболяване

Повече от една чаша вино дневно е проблем за дамите. Най-новото изследване за рисковете от алкохола може да накара дамите, които пият приблизително повече от една чаша вино дневно, да се замислят. Оказва се, че дамите на възраст сред 18 и 65 години, които са пили най-малко 8 питиета седмично – приблизително повече от една дневно – са били със доста по-висок риск от сърдечни болести от тези, които са пили по-малко, съгласно Science Daily. Вероятността те да развият такова заболяване е с 51% по-голяма, оповестява Washington Post.

 

Рискът е максимален при дамите, които пият прекалено (три или повече напитки на ден): При тези дами вероятността да развият сърдечно заболяване е с 68% по-голяма, в сравнение с при умерените пиячи, определяни като пиещи от 3 до 14 напитки седмично, оповестява Yahoo News.
Мъжете, които пият прекалено (4 или повече напитки на ден), също са изложени на по-висок риск (33%), само че цифрите са най-ясно изразени при дамите.

Дори умереното пиянство покачва риска от сърдечни болести при дамите

„ Налице е все по-широко разпространяване на използването на алкохол измежду дамите на млада и междинна възраст, защото дамите може би считат, че са предпазени от сърдечни болести, до момента в който остареят. Но това изследване демонстрира, че даже в по-млада възрастова група дамите, които пият повече от целесъобразното количество от едно пиво дневно или са склонни да прекаляват с алкохола, са изложени на риск от коронарна болест на сърцето “, споделя кардиологът Джамал Ран от Permanente Medical Group, водещ създател на проучването.

Проучването

То е направено въз основа на данни за повече от 430 000 души в Северна Калифорния. Изследването ще бъде показано на годишната научна сесия на Американския лицей по кардиология през април.

Източник – Newser/Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР